Woontrends van 2015 – Retro Scandinavian

Door:
Woonhome.nl

9 maart 2015

We zijn alweer een tijdje onderweg in 2015; tijd om je interieur up-to-date te maken volgens de laatste woontrends van dit jaar! Op Woonhome.nl laten we je de leukste woontrends van 2015 zien. Ga je bijvoorbeeld voor Retro Scandinavian, Cream Ceramics of OSB-hout? Of kies je voor veel kleur in je interieur? Ga dan bijvoorbeeld voor de ‘groene’ Botanische trend!

In dit item bekijken we de woontrend ‘Retro Scandinavian’. Een mooie woonstijl met vrolijke Scandinavische meubels uit de retro-jaren.

woonhome-scandinavisch-interieur-woontrend-2015-licht-wit-kleuren-vrolijk

woonhome-Scandinavian-retro-interieur-trend-2015-woontrends

Scandinavische retro meubels

Op Woonhome.nl zijn we gek op de trend Retro Scandinavian. Kenmerkend voor deze trend zijn Scandinavische meubels met de bekende look en feel uit de jaren 60 en 70. De meubels hebben een vrolijke uitstraling, hebben veelal speelse, taps-toe-lopende poten en felle, opvallende bekleding.

woonhome-scandinavian-interior-design-retro-funky-vrolijke-kleuren-woontrends-2015

woonhome-scandinavisch-retro-vrolijke-kussens-hout-bankje-prints-nieuw-design woonhome-woontrend-2015-scandinavisch-retro-vintage

Trendy sofa’s en fauteuils

De Retro Scandinavian trend uit zich vooral in de hippe Scandinavische sofa’s die we in 2015 heel veel zien. Deze bankjes karakteriseren zich door hun kleine formaat, houten meubelframe en ronde vormen. Heb je niet genoeg ruimte voor een (nieuwe) bank, maar spreekt de Scandinavian trend je wel heel erg aan? Kijk dan zeker eens naar fauteuils of loungestoelen!

woonhome-retro-bank-bankstel-scandinavisch

woonhome-scandinavisch-interieur-kleuren-vrolijk-kleurrijk-pastel

“Als je deze woontrend wilt toepassen, hoeft dat niet per se met nieuwe meubelstukken. Ga bijvoorbeeld voor een échte vintage fauteuil en laat deze opnieuw stofferen met de kleuren van dit moment: blauw of groen!”

woonhome-trends-2015-woontrend-scandinavisch-interieur

woonhome-scandinavion-retro-fauteuil-trend

woonhome-retro-scandinavian-design-fauteuil-daglicht

Scandinavische wandkasten

Een ander meubels dat helemaal bij deze trend past, is de Scandinavische wandkast. Deze vrolijke kasten hebben veelal hoge poten, een minimalistische design en hier en daar een gekleurde lade of deur. De kasten zijn niet al te hoog, dus je kunt deze ook prima decoreren met mooie keramische potten en vazen. Ook dat is helemaal trendy in 2015!

woonhome-scandinavische-wandkasten-mooie-ceramische-potten-vazen

“Heb je niet zo veel ruimte in je woonkamer? Dan passen de Scandinavische retro fauteuils super goed!”

woonhome-vrolijke-trend-scandinavisch-interieur-items-woonitems

Licht en lichte kleuren in een vrolijk interieur

De dagen in het noorden van Europa zijn kort; interieurs worden daarom zo goed mogelijk afgestemd op het beperkte daglicht. Om toch een gevoel van ‘licht’ te creëren, hebben veel Scandinavische interieurs dan ook vrolijke en lichte kleuren.

woonhome-scandinavion-retro-licht-wit-lente-voorjaar-trend-voorjaarstrend

woonhome-scandinavian-interieur-scandinavisch-woontrend-2015-licht

Witte woonitems

Witte woonitems mogen daarom absoluut niet ontbreken in deze woontrend! Denk aan witte kussens, plaids of gordijnen en combineer deze met kleurrijke accessoires.

woonhome-wandkast-kast-hout-pootjes-scandinavisch

woonhome-woontrends-2015-inspiratie-scandinavion-retro-licht-daglicht

Spelen met daglicht

Maak ook gebruik van daglicht! Dit frist je interieur helemaal op. Laat je gordijnen zoveel mogelijk open of gebruik licht doorlatende vitrages of inbetweens. Probeer ook grote meubels voor het raam te vermijden. Je vensterbank houd je rustig door er zo min mogelijk accessoires en planten op te zetten.

woonhome-daglicht-hout-scandinavian-retro-kleuren-2015

woonhome-scandinavisch-bankstel-daglicht-raam

woonhome-woontrends-2015-scandinavion-retro-daglicht-interieur-hout-houten-meubels

Combineer met andere woontrends 2015

All-in?! Nee dat hoeft niet met deze trend. Retro Scandinavian is perfect te combineren met de andere woontrends van 2015. Met blauwe en groene sierkussens maak je je interieur kleurrijk en helemaal af. Planten of keramische potten staan super mooi op een lage Scandinavische wandkast en sluiten perfect aan bij de Botanische woontrend of Cream Ceramics.

woonhome-woontrends-sandinavian-retro-botanisch-interieur-2015

woonhome-scandinavisch-retro-interieur-2015

Bron foto’s: ebom.es, wc-collective.blogspot.nl, newerada.com, insideout.com.au, delikatissen.com, bloodandchampagne.com, witanddelight.tumblr.com, pinterest.com, tumblr.com, flickr.com

Bekijk ook

Een steigerhouten bureau: sterk en robuust

Steigerhout is in veel opzichten een geliefd materiaal in het interieur. Het is bijzonder sterk …

Tips voor de perfecte combi woonaccessoires

Ben je je huis opnieuw aan het inrichten en ben je opzoek naar leuke woonaccessoires? …

Van sportschoolhouder tot vintage recycle specialist

Een opmerkelijke transformatie mag je wel zeggen. Huib Boersma, eigenaar van Boersma sport in Amersfoort, …