Inspiratie: Babykamers met een vintage look

Door:
Woonhome.nl

30 april 2015

Het creëren van een nieuw leven betekent ook dat er een nieuw plekje in huis moet worden gecreëerd. Een plekje waar je baby in een rustige en veilige omgeving kan slapen. Aan het inrichten van de babykamer wordt vaak een hoop tijd en een smak geld besteed. Veel aanstaande ouders steken de ruimte die als babykamer moet gaan dienen helemaal in het nieuw. Maar met vintage en retro meubels en accessoires kan je de babykamer juist een heel persoonlijk tintje geven! Dus mix vintage met nieuw voor een superlieve of juist superstoere babykamer.

Bron mintgroene ledikant (hoofdbeeld) is: Feestrijk.nl

woonhome-kinderkamer-ledikant-kleur-landkaart-muur

Vintage ledikantjes

Een ledikantje met een vintage look geeft de babykamer gelijk een heel ander uiterlijk. Vooral als het ledikantje een leuke knalkleur heeft! Wil je het ledikantje zelf verven? Zorg dan dat je het veilig doet: koop nieuwe verf of lak (van een Nederlandse fabrikant) die geschikt is voor binnen. Breng meerdere dunne lagen verf aan (dit is beter dan één dikke laag), laat de verf minstens een week drogen. Heb je een mooi ledikant op de kop weten te tikken? Houdt er dan wel rekening mee dat er tussen de 4,5 en 6,5 cm ruimte tussen de spijlen zit en dat het babymatras precies in het bedje past. Zo ziet het er uiteindelijk leuk uit en is het veilig voor je baby.

woonhome-kinderkamer-roze-blauw-creme

 

woonhome-vintage-retro-kinderkamer-babykamer

Commodes & kasten

Stel je eens voor: een babykamer zonder kastruimte. Onpraktisch, toch? In de babykamer hoort op zijn minst een commode thuis: op het kussen wat bovenop de commode ligt verzorg je je kleintje en in de commode heb je voldoende ruimte om hydrofiel luiers, rompertjes, luiers, verzorgingsspulletjes en eventueel kleding op te bergen. In een apart (nachtkastje) kan je eventueel pyjama’s, sokken en speelgoed kwijt.

woonhome-roze-kinderkamer-vintage-kindermeubels

woonhome-kinderkamer-inspiratie-grafisch-behang-vrolijke-lichte-pastelkleuren

woonhome-kinderkamer-vintage-meubels-schattig

woonhome-commode-kast-kinderkast-kinderkamer-babykamer

Vintage accessoires en decoratie

Vliegtuigjes, luchtballonnen, letterslingers, teddyberen, retro speelgoedauto’s, telramen, mobielen, houten kistjes en koffertjes, retro kinderwagens, gehaakte dekentjes, hobbelpaarden, porseleinen poppen, houten treintjes, een wereldbol. Je kan het zo gek niet bedenken of het past in een vintage babykamer! Zorgvuldig uitgezochte accessoires met een vintage of retro ‘look and feel’ maken de babykamer helemaal af. Pas wel op met accessoires (knuffels, dekentjes en kussens) in en rondom het babybedje. Haal deze weg wanneer je je baby naar bed brengt.

woonhome-kinderkamer-vintage-accessoires-decoraties-posters-kinderkamer

woonhome-kinderkamer-vintage-ledikant

woonhome-kinderkamer-jongen-vintage-auto-autos-muur

woonhome-retro-reizen-kinderkamer-klassiek

Bekijk ook

Woonvideo: 3,2 miljoen punten maken een prachtig portret

Zijn vader moest er met zijn hoofd voor onder een scanner en de kunstenaar zelf …

Betaalbare & originele designmeubels bij LevaLeva

Je favoriete designmeubel kopen is niet altijd even makkelijk. Hoewel je tegenwoordig praktisch alles online …

5 x Sfeervolle gashaarden voor eigen huis én tuin

Met een gashaard creëer je een knusse en gezellige sfeer. Ongeacht de ruimte waar de …