Maandspecial april 2014 | van blauw tot groen

Het weer wordt steeds beter en vrolijker! Tijd om ook je huis weer helemaal op te fleuren. Een manier om dat te doen, is door nieuwe kleuren in huis te brengen. Dé trendkleuren van dit jaar zijn blauw en groen. Pas ze toe in je interieur in de vorm van een likje verf of gekleurde woonaccessoires. Wij geven je deze maand tips en inspiratie voor een kleurrijke inrichting!

Kleurtrends 2014 voor wonen

De trendkleuren van 2014 zijn groen en blauw, en dan voornamelijk het kleurenspectrum tussen deze twee kleuren. Denk bijvoorbeeld aan turquoise, mintgroen, smaragd, aquamarine, cyaan en teal. Dit zijn prachtige, opvallende kleuren die je naast groen en blauw heel goed kunt combineren met kleurtinten als denim, marine en mosgroen.

Kleurtrend passend bij woontrends en vintage meubels

Je kunt ook het tegenovergestelde doen. Combineer de woonkleuren van 2014 met contrasterende kleuren als okergeel, karmijn, oranje of bruin. Dat past ook helemaal bij de belangrijke woontrends van dit jaar, zoals Urban folk, Into the wild en Koper. Deze trends kenmerken zich door het gebruik van veel natuurlijke en industriële materialen met natureltinten zoals hout, steen, beton, terracotta, aarde en brons. Dit vormt een prachtige combinatie waarin tal van leuke vintage meubels zeker niet mogen ontbreken.

“Wees nog even voorzichtig met het gebruik van écht hele felle kleuren dit jaar. Kies liever voor natuurlijke en diepe, grijsachtige blauw- en groentinten!”

Geselecteerde winkels voor een prachtige kleurselectie

Ook deze maand hebben we weer een selectie van leuke webwinkels gemaakt. Hier kun je terecht voor de leukste woonitems volgens de trendkleuren van 2014. Natuurlijk kun je ook allerlei woonitems in de trendkleuren blauw en groen op Woonhome.nl vinden.

Blauwe meubels en woonaccessoires >
Groene meubels en woonaccessoires >

“Blijf ons dus ook in april op de voet volgen!”

NR 310 Woonstyling & Accessoires

Bij NR 310 ben je aan het juiste ‘adres’ voor woonaccessoires in de nieuwste trendkleuren >

Stoer in Style

Geniet van de lente met prachtige woonaccessoires in frisse kleuren blauw en groen. Lees hier meer interieurtips >

Studio Elke van den Berg

Zelfgemaakte woonaccessoires van keramiek in allerlei tinten van de kleuren blauw en groen >

Royal Delft

Wat in deze maandspecial absoluut niet mag ontbreken is Delfts blauw: authentiek maar ook modern! >