Royal Delft – Authentiek en Dutch Design Delfts blauw

Wat in deze maandspecial absoluut niet mag ontbreken is ‘Delfts blauw’! De Porceleyne Fles/Royal Delft is sinds 1653 de grootste en belangrijkste producent van Delfts Blauw in Nederland. Het is daarbij ook nog eens de enige aardewerkfabriek uit de 17e eeuw die zich nog in Delft bevindt. Nu, ruim 350 jaar later, verkoopt Royal Delft nog steeds karakteristiek wit aardewerk, dat prachtig met de hand blauw is beschilderd.

Van authentiek tot modern design

Wanneer je aan Delfts blauw denkt, denk je vast en zeker aan de klassieke porseleinen items zoals bloemenvazen, borden, servies, tegeltjes, klompjes of zelfs huisjes. Allemaal beschilderd met molens, bloemen, schepen, vogels, landschappen of sierlijke figuren. Deze authentieke stukken zijn nog steeds verkrijgbaar en worden nog altijd op traditionele wijze gemaakt. Maar naast deze klassieke keramische woonaccessoires, voert Royal Delft ook het vernieuwende label Blue D1653. Dit label verbindt het eeuwenoude ambacht van de meesterschilders met de krachtige vormgeving van moderne Nederlandse ontwerpers.

“Met de introductie van Blue D1653 laat Royal Delft zien dat er behalve traditie ook vernieuwing uit Delft komt”

Modern design met een ziel

Noem het moderne nostalgie, nieuwe oorspronkelijkheid of juist de puurste vorm van Dutch Design; Blue D1653 brengt het beste van twee tijdperken samen in één collectie. De designcollectie bestaat uit decoratieve objecten en gebruiksproducten voor food, mood & lifestyle. De meeste objecten van Blue D1653 zijn moderne afgeleiden van iconische Royal Delfts Blauwe meesterstukken. Dat betekent strakke lijnen, vernieuwende vormen en subtiele beschilderingen in de bekende Delfts blauwe kleur. Kortom stijlvol met nostalgie: een samenspel tussen heden en historie. Een perfecte combinatie is voor ieder interieur!

“De naam ‘Blue D’ is een speelse vertaling naar Delfts blauw. De toevoeging 1653 verwijst naar de historie”

Meer dan aardewerk producten

Royal Delft is tegenwoordig meer dan een producent van aardewerk producten. Mede door haar eeuwenoude bestaan, is de onderneming een waar kenniscentrum als het gaat om keramiek. Royal Delft herbergt een museum inclusief showroom en brasserie en ontvangt jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers vanuit de hele wereld.

Een selectie van de producten van Royal Delft is te vinden op Woonhome.nl >

Wil je de complete collectie bekijken, of het museum bezoeken? Ga dan naar de website van Royal Delft >