Studio Elke van den Berg – Handgemaakte designproducten van keramiek

Ontwerpen, schetsen, vormen, mallen maken, produceren en experimenteren; ze doet het allemaal zelf. Haar naam is Elke van den Berg en onder deze naam is ze een studio begonnen waar ze prachtige keramische producten verkoopt.

Elke is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en heeft een liefde voor keramiek. Het ontdekken van de uitgebreide mogelijkheden van het materiaal, de verrassing als het item uit de oven komt en lekker vies worden… Het liefst werkt ze de hele dag met keramiek!

Unieke woonproducten van keramiek uit Nederland

Elke verkoopt (woon)accessoires van keramiek. Alle ontwerpen worden van het begin tot het eind door haar zelf ontworpen en gemaakt. En dat biedt heel veel mogelijkheden! Zo zijn al haar producten uniek (geen massaproductie) en kan ze producten geheel naar wens van haar klanten maken. Ook kan ze haar nieuwste ontwerpen heel eenvoudig in kleine hoeveelheden in de winkel testen en kijken of deze aanslaan bij haar klanten.

“Door te experimenteren en veel te maken ontstaan er vernieuwende ontwerpen”

Op deze manier heeft Elke al heel veel mooie producten ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld de bolkopjes. Deze zijn rond aan de onderkant, waardoor ze minder snel omvallen, goed in de hand liggen én lekker wiebelen. Ook de theepot is bijzonder. Deze heeft geen deksel, maar een theezeef waar je verse losse thee in kunt doen of een bos verse munt rechtop in kunt zetten.

Bijzondere producten in blauw en groen

De kleuren blauw en groen komen veelvuldig terug in de woonaccessoires van Elke. De nieuwste kopjes en theepotten zijn gemaakt in blauwtinten. Blauw is volgens Elke een kleur die heel veel mooie variaties biedt; speciaal voor levend groen (kamerplanten) heeft Elke groene porseleinen gieters en aardewerk potten ontworpen. De gieters kun je op een stijlvolle manier naast je planten zetten.  Ze vormen één geheel met de potten en zijn prachtig, omdat het materiaal porselein zo mooi is. Ook combineert het matte groen van het porselein goed met de vele groentinten die planten kunnen hebben. De gieter is in het groen, olijfgroen en mintgroen verkrijgbaar.

Nieuwsgierig? Een selectie van de producten is te zien op Woonhome.nl >

Maar je kunt ook een kijkje nemen op de website van van Studio Elke van den Berg >
In de webshop van Elke kun je de producten aanschaffen >