Maandspecial februari 2014 | Houden van hout!

Februari kunnen we door Valentijnsdag wel een beetje de maand van de liefde noemen. Tijd om onze liefde voor hout uit te spreken! Hout is een veelzijdig materiaal. Het is relatief eenvoudig om mee te werken, stevig, eenvoudig te behandelen en kent veel vormen. Zo bestaat hout in allerlei soorten, kleuren en structuren. Niet voor niets wordt hout in allerlei meubels en woonaccessoires toegepast. Wie heeft er nu geen houten meubels in huis?!

Hout: duurzaam materiaal

Tegenwoordig wordt hout vaak op een duurzame manier verhandeld. Zo zijn er steeds meer houten meubels verkrijgbaar met een duurzaamheidscertificaat dat aangeeft dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Ook wordt hout meer en meer gerecycled en herbruikt. Steeds vaker worden meubels van bijvoorbeeld sloophout, steigerhout, juttershout en bielzen gemaakt…  helemaal trendy!

Verschillende soorten hout

Meubels worden van veel verschillende houtsoorten gemaakt. De één is donkerder van kleur, de ander heeft een fijnere nerf. De meeste meubels (vooral vintage en antiek) zijn gemaakt van houtsoorten als eiken, iepen, vuren, esdoorn, grenen, mahonie, satijn, noten, ebben en padoek. Tegenwoordig werken veel meubelmakers en kunstenaars  ook met walnoothout, olijfhout en kersenhout. De verschillende houtsoorten zetten we deze maand nog uiteen!

Houten meubels, woonaccessoires en andere toepassingen in huis

Natuurlijk komen er deze maand allerlei houten meubels en accessoires voorbij op Woonhome.nl. We laten je de winkels zien waar je ze kunt kopen, maar ook de ontwerpers, kunstenaars en échte ambachtslieden met liefde voor hout komen aan bod! Kortom: februari wordt een maand om van te houden!

Bedrijven waar je mooie houten meubels kunt kopen

EGthout

Deze houten meubels kenmerken zich door een unieke invalshoek, originele vondst of grapje. Meubels waar je vrolijk van wordt! >

Woodend!

Het bedrijf Woodend! maakt tafels waarin hout nog meer tot leven komt: boomstamtafels >

venilux

Dat hout een veelzijdig materiaal is, bewijst venilux wel. Haal de natuur in huis met hun houten accessoires en meubels! >

Goeters

Houd je van hout en ambacht? Dan houd je van Goeters: een werkplaats en winkel voor kleinschalige ambachtslieden >

Beyen&Beyen

Op zoek naar houten meubels in Vintage en Hipster stijl óf volgens de laatste trend Native-American en Into the wild? >