Beyen&Beyen – Unieke meubels door te spelen met hout

Ze zijn letterlijk een kwartier na elkaar geboren en komen uit een familie die al generaties lang bestaat uit aannemers, timmermannen en meubelmakers: de tweelingbroers Maarten en Bart Beijen. Waar Bart Bouwmanagement en Vastgoed heeft gestudeerd, heeft Maarten het Grafisch Lyceum gevolgd en in de interieurbouw terechtgekomen. Ingrediënten voor een perfect duo meubelbouwers dat elkaar tot in de puntjes aanvult: Beyen&Beyen.

Unieke meubels

Beyen&Beyen is een jonge onderneming die zich gespecialiseerd heeft in het creëren van unieke meubels. Alle meubels worden met de hand vervaardigd in kleine aantallen en limited editions. Soms wordt een meubel slechts één keer gemaakt, waardoor je écht een uniek meubelstuk in huis haalt.

Maarten en Bart halen veel inspiratie uit Amerikaanse houtbewerking en Scandinavisch design. Ze willen geen standaard oplossingen maken, maar meubels met een eigen identiteit waarin de natuur centraal staat.  Zo gebruiken de meubelbouwers als basismateriaal meestal hout met een bijzondere historie, zoals steigerhout en pallets.

Meubels passend bij elke woontrend

Ook verschillende woontrends zijn voor Maarten en Bart een aanzet tot het ontwerpen van meubels. Zo hebben de broers veel woonitems gemaakt in een vintage stijl. Of neem de strakke bureaulampen en laptop cases voor de echte ‘hipsters’. En voor de upcoming woontrends van dit jaar hebben ze ook al genoeg te bieden. Zo bieden de jongens meubels in prachtige kleuren en met mooie patronen in het hout, die perfect passen binnen de Native-American stijl of de trend ‘into the wild’!

Alleskunners door te spelen met hout

Dat complete meubels ook bij toeval kunnen ontstaan, bewijst het Randare Dressoir! Ooit gemaakt als robuuste sidetable,  maar uitgegroeid tot iets groters. Omdat er tijdens het maken van moderne kasten weinig ruimte was, werd één van de kasten ‘tijdelijk’ op de sidetabel gezet. De combinatie van een moderne bovenkast en een robuust onderstel was zó mooi dat Maarten en Bart het nieuw ontstane meubel in tact hebben gelaten. Het meubel met een Scandinavisch tintje -De Randare (wat alleskunner in het Zweeds betekent) – was geboren!