EGthout – Houten meubels waar je vrolijk van wordt!

Zijn ontwerpen kenmerken zich door een unieke invalshoek, originele vondst, een knipoog of grapje. Eigenaar Egbert Jan Boerma van de eenmanszaak EGthout, maakt houten meubels waar mensen vrolijk van worden!

“Het kinderboekenbankje Kaboenk is een typisch meubel van EGthout. Praktisch als boekenkast; speels en kindvriendelijk als bankje.”

De passie voor zelfgemaakte houten meubels

De passie voor het ambacht ‘meubelmakerij’ en het materiaal hout vind je helemaal terug in EGthout. Zo is vanaf het ontstaan altijd al het uitgangspunt geweest om alleen met duurzaam materiaal te werken. Egbert Jan werkt daarom met massief hout of multiplex. Daarnaast is Egbert Jan altijd bezig met het maken en ontwerpen van meubels, zelfs in zijn vrije tijd. Zijn handgemaakte doosjes zijn hier een goed voorbeeld van! Deze zijn gemaakt van (rest)hout en hebben een vrolijk opstaande hoek (ezelsoor) waarmee je ze gemakkelijk open kunt doen.

Naast het ontwerpen en meubel maken geeft Egbert Jan in zijn werkplaats cursussen ‘meubel maken’. Op deze manier maakt hij mensen enthousiast voor het werken met hout. Zo is bij Egbert Jan een mooie mix ontstaan van het uitoefenen van het vak meubelmaken, het bedenken en ontwerpen van meubels en het overdragen van kennis.

Een echte ambachtsman

Egbert Jan had van jongs af aan al een passie voor zijn vak. Zijn vader, die meubelmaker was, bracht hem op het idee om naar de meubelvakschool te gaan. Hierna en na het volgen van de opleiding ‘Scheepsinterieurbouw’, is Egbert Jan bij een vioolbouwer gaan werken. In 2008 is Egbert Jan met het bedrijf EGthout gestart, waar hij sinfs 2011 fulltime aan werkt.

Bekijk hier een aantal houten meubels op Woonhome.nl >

Of bezoek de website van EGthout >