Woodend! Boomstamtafels met liefde gemaakt

De tafel is misschien wel één van de mooiste meubels waarin hout écht tot zijn recht komt. Aan tafel heb je direct contact met het blad. Je kunt alles van dichtbij bekijken en aanraken. Het bedrijf Woodend! maakt tafels waarin hout nog meer tot leven komt: boomstamtafels.

“Hout wil je voelen en ruiken. Hout straalt warmte uit. Hout leeft!”

Boomstamtafels met een verhaal

Een Hollandse iep of een red cedar uit Bilthoven. Het unieke aan de boomstamtafels van Woodend! is dat deze in bijna alle houtsoorten verkrijgbaar zijn. Zo komen de boomstammen niet alleen uit verre landen, maar kunnen ze ook zo uit je woonplaats komen.  Woodend! wil vooral het verhaal achter het hout zo goed mogelijk vertellen. Waar groeide de boom, wanneer is deze gezaagd? Soms bestaan er zelfs nog foto’s van de boom of stam en kun je het hele maakproces van jouw tafel bekijken.

“Kijk bijvoorbeeld eens op de Facebookpagina van Woodend! Daar komen regelmatig nieuwe aanwinsten voorbij!”

Alle aandacht voor het hout

Hout krijgt bij Woodend! zo veel mogelijk aandacht. Zo liggen de houten tafelbladen meestal op een minimalistisch onderstel van staal of rvs. Hierdoor valt het hout nog meer op. Van het resthout maakt Woodend! meubels als boekenplanken of bijzettafeltjes. Zo wordt de hele boomstam op een duurzame manier verwerkt en krijgt het materiaal ook hierin alle zorg dat het verdient.

Bekijk een aantal boomstamtafels van Woodend! op Woonhome.nl >

Of bekijk meerdere meubels op woodend.nl >