Nowrozy – Perzisch Tapijtenspecialist

Het is één van de weinige adressen in Nederland met een ruime collectie originele Perzische tapijten. Modern, traditioneel, Kelim, Ziegler en recoulered: bij Nowrozy heeft ze allemaal. Ook vind je er een bijzondere en grote collectie van originele Patchwork tapijten. Dit zijn tapijten die uit diverse stukken van Perzische kleden bestaan. Hierdoor hebben de tapijten verschillende kleuren, designs en maten en een vintage uitstraling.

Een Perzisch tapijt in je interieur?

Volgens Nowrozy vormt een tapijt het hart van je interieur. Het is daarom heel belangrijk om na te denken over de stijl, kleur en maat. Bij Nowrozy krijg je alle tijd om rond te kijken in de showroom, na te denken over de mogelijkheden én om de tapijten vrijblijvend uit te proberen in je eigen interieur.

“Een Perzisch tapijt is de benaming voor een met de hand gemaakt tapijt uit Perzië of de wijde omgeving daarvan (Afghanistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkije, Armenië maar ook India en China).”

Trendy Perzische tapijten

Nowrozy’s Perzische tapijten zijn trendsettend in Nederland. Zo werken de mensen van het bedrijf nauw samen met interieurstylisten om zo een totaalconcept te kunnen leveren aan klanten. Ook zijn Nowrozy’s Perzische tapijten gebruikt in fotoshoots van bekende modemerken als Tommy Hilfiger en Armani.

Perzische tapijtverkoper

Sinds zijn jeugd is Nowroz Nowrozy al gefascineerd door Perzische tapijten, één van de oudste kunstvormen die er bestaat. Hij zit nu al 20 jaar in de tapijthandel en heeft van jongs af aan dit vak van zijn vader geleerd, die tapijtverkoper was in Iran… het vroegere Perzië!

Behalve in de showroom in Amsterdam-Zuid (Overtoom 308), kun je ook online het assortiment Perzische tapijten van Nowrozy bekijken >

Of bekijk hier een aantal prachtige tapijten op Woonhome.nl >