Maandspecial juni 2014 | Struinen in de tuinen

In juni begint de zomer. En wat is er nu lekkerder dan om tijdens deze mooie, zonnige dagen bezig te zijn in de tuin? Deze maand geven we je inspiratie om jouw tuin ‘te ontdekken’ en helemaal zomerklaar te maken, want in juni gaan we struinen in de tuinen!

De authentieke tuin

De authentieke tuin is letterlijk terug van weggeweest. Een tuin is er niet alleen om te relaxten, we mogen er ook weer van alles in doen! Schoffelen, inrichten, planten, knippen, maaien: lekker tuinieren dus! En daar hoef je niet meteen groene vingers voor te hebben. Je mag je tuin juist ‘ontdekken’. Wat staat mooi, welke planten doen het goed?

Dat betekent natuurlijk dat je vooral niet bang moet zijn om op je knieën in het gras te zitten of met je handen in de aarde bezig te zijn. Want hoe leuk is het om een hoekje te maken met vrolijk gekleurde bloemen? En wat dacht je ervan om je eigen groenten en kruiden te kweken? Gebruik deze vervolgens in een salade of een kopje thee en geniet dubbelop van jouw eigen groenten en kruiden! Heerlijk!

Vintage tuinmeubels en accessoires

Om je tuin nog nostalgischer te maken, kun je deze prachtig aankleden met vintage tuinmeubels. Een robuuste houten tafel, een origineel tuinbankje of een levendig hekwerk geven je tuin authenticiteit. Maar ook vintage tuingereedschap of oude tuinaccessoires geven je tuin de knusse en gezellige uitstraling van vroeger.

Buiten koken is een feestje

Sluit je ‘tuindag’ af met een avond waarin je heerlijk in de tuin kunt nagenieten! Er gaat dan natuurlijk niets boven buiten koken en eten met vrienden en familie; een goede barbecue is dan ook een absolute must. Natuurlijk kun je ook op andere manier buiten koken. Denk bijvoorbeeld aan traditionele kachels op hout of aan een open vuur met een driepoot. Zo wordt elke buitenmaaltijd een feest!

“Heerlijk koken in de tuin met je eigen gekweekte groenten en kruiden”

Struinen tussen de allerleukste tuinmeubels en accessoires

Deze maand inspireren wij je weer met een aantal webshops die de gaafste tuinmeubels en tuinaccessoires in hun assortiment hebben. Er komen nieuwe én vintage tuinspullen voorbij. We geven je genoeg ideëen om je tuin weer helemaal op te fleuren!

“Blijf ons dus ook in juni volgen!”

Trendyard

Maak je tuin ‘lekker gezellig’ met deze kleurrijke en vrolijke tuinproducten >

Tuinkoken.nl

Een barbecue is niet de enige manier om buiten te koken. Wel eens gehoord van een bogrács? >