ixxi – flexibele en creatieve muurbekleding

Je kunt schilderijen, foto’s, behang en posters aan je muur kunt hangen. Maar je hebt ook ixxi! Dat zijn vierkante kaarten waarmee je hele creatieve beelden kunt creëren. Van een heel groot beeld tot aan verschillende kleine beelden en van een collage van foto’s tot aan abstracte ‘gepixelde’ portretten. ixxi is een hele leuke en nieuwe soort muurversiering!

Flexibel én creatief: het zit ‘m in de naam

ixxi is onstaan in het voorjaar van 2009. Kunstenaars Paulien Berendsen, Eric Sloot en Roel Vaessen werkten met elkaar aan een nieuw kunstproject voor de Provincie Noord-Brabant en zochten naar een eenvoudig systeem om beelden met elkaar te verbinden. Dit resulteerde in ixxi: een oplossing die je letterlijk en figuurlijk in de naamgeving terugvindt. Want ixxi bestaat uit x- en i-vormige koppelstukjes waarmee je kaarten aan elkaar verbindt. Zo kun je van de kaarten één groot beeld maken, maar je kunt ook verschillende losse foto’s aan elkaar koppelen. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe groot en in welke vorm je het totale plaatje wilt hebben, en kun je de kaarten eenvoudig vervangen of aanvullen. Zo kun op een  hele creatieve manier je muur bekleden en blijft je interieur altijd up-to-date.

“Het ontwerp van ixxi is zo goed ontvangen dat het een nominatie voor de Dutch Design Awards 2010 kreeg!”

Hang je eigen meesterwerk aan de muur

Bij ixxi kun je kiezen uit een prachtige collectie beelden van bijvoorbeeld de wereldwijde beeldbank Getty images, fotobureau Hollandse Hoogte, de verzameling natuurfoto’s van Claire Droppert & Marije Kuiper en illustraties van Hannes Beer en ZenkOne. Veel leuker nog, zijn misschien de kunstige patronen van Arjan van Arendonk, figuren van Nijntje (Dick Bruna) of wereldkaarten voor aan je muur. Maar het allerleukste is waarschijnlijk wel om je eigen foto’s up te loaden. Hang bijvoorbeeld je mooiste trouwfoto heel groot aan de muur of maak een prachtige collage van jouw favoriete vakantiefoto’s. De mogelijkheden zijn écht eindeloos! Zo werkt ixxi ook nog eens samen met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, The National Gallery en het Museo National del Prado. Dankzij deze speciale collecties hang je een ‘origineel’ meesterwerk aan je muur!

Bekijk hier een aantal prachtige ixxi’s op Woonhome.nl >
Of maak je eigen ixxi op ixxidesign.com >