Spruitje – Groene kunstwerken brengen leven in huis

Dat iets kleins juist heel veel moois kan doen met je interieur, bewijst Spruitje wel. Het bedrijf van Jonael van der Sloot uit Amsterdam verkoopt microtuintjes in oude en vintage augurkenpotten en ander glaswerk. Ook weet hij van de kleinste en priegeligste plantjes een creatief kunstwerk te maken. Zo creëer je een prachtige plek in je interieur!Van kleine hindernis thuis tot micro wildernis in huis

Het begon allemaal als hobby. Een aantal jaar geleden startte Jonael, opgegroeid op biologisch-dynamische boerderijen in Argentinië en Chili, met het kweken van groenten binnenshuis. Omdat hij daar in zijn appartement niet meer genoeg ruimte voor had, maar toch met planten wilde blijven werken, is Jonael de kleinste tuintjes voor in elk huis gaan maken.

Creatief de natuur in huis halen

De mini-terraria, ‘levende lampen’ en lichtgevende kunstwerken (of hoe je het ook wilt noemen) hebben weinig verzorging nodig. Jonael probeert natuurlijke leefomgevingen te creëren die zichzelf in stand houden, zoals dat in de echte natuur ook gebeurt. Sommige planten verdwijnen en soms ontstaat er ineens een nieuw plantje. Het mooie van de werken van Jonael is dat deze steeds andere vormen aannemen; elk werkstuk is letterlijk ‘one of a kind’.


“Supergaaf: creëer een authentiek botanisch hoekje met producten van Spruitje. Zet er een aantal planten en stenen bij en combineer dit met vintage spullen zoals een koffer, oude houten kist, vaas of stolp. Dit noemen we ‘Into the wild!’”

Klein, groot, groen

Naast de microtuintjes werkt Jonael ook aan grotere projecten. Hij ontwerpt bijvoorbeeld eetbare tuinen en designed interieurs. Zo heeft hij samen met partners voor het interieur gezorgd van de Saladebar SLA in Amsterdam en Café Bairro Alto in Nijmegen. Ook denkt Jonael aan het grotere geheel. Duurzaamheid is voor hem super belangrijk, vandaar dat hij met gerecyclede producten werkt.

Enthousiast geworden?
De mini-tuintjes van Spruitje kun je hier bekijken >
Of ga naar de website van Spruitje voor meer info >