Tapijten & Huiden – prachtige eyecatchers voor in huis

Als er pas echt iets wild is, zijn het wel dierenhuiden en vachten. Deze ademen het landelijke buitenleven uit. Scandinavische dierenvachten of Afrikaanse beestenhuiden: ze doen je allemaal denken aan de natuur en passen dan ook helemaal in de woontrend ‘Into the wild’.

Het bedrijf ‘Tapijten & Huiden’ biedt, zoals de naam al doet vermoeden, tapijten van dierenhuiden aan. In de webshop vind je een uitgebreid aanbod van Europese en exotische dierenhuiden, die voornamelijk verkrijgbaar zijn als tapijt. Uniek zijn de patchwork tapijten. Deze zijn gemaakt van kleine stukken dierenhuiden, waardoor er een wilde eenheid ontstaat.

“De producten van ‘Tapijten & Huiden’ zijn gemaakt met respect voor de natuur en het ecologisch evenwicht. Alle huiden en vachten voldoen aan de CITES-voorschriften.”

Van unieke huiden tot hele originele woonitems

Het mooie van de webshop van ‘Tapijten & Huiden’ is dat je er altijd wel een pronkstuk tegenkomt. Het assortiment is namelijk enorm breed; je vindt er huiden van koeien, schapen, geiten, herten en rendieren, maar ook van zwijnen, gnoes, springbokken en zebra’s. En omdat elke huid weer anders is, is elk item uniek. Daarnaast kun je bij ‘Tapijten & Huiden’ ook terecht voor bijzondere woonitems die gemaakt zijn van dierenhuiden. Zo zijn de ronde ‘tam-tam’ springbok poefjes leuke eyecatchers voor in een wild interieur. Zowel qua vorm als materiaal refereren deze volledig naar wild Afrika.

“Elk jaar organiseert ‘Tapijten & Huiden’ een fotowedstrijd waarin deelnemers laten zien hoe je dierenvachten creatief in je interieur kan verwerken. De winnaar van afgelopen jaar had haar dierenvacht ingelijst.”

Voordelen van dierenhuiden en -vachten

Behalve dat huiden ontzettend mooi in je interieur staan (liggen), bieden deze ook praktisch heel veel voordelen. Dierenhuiden en vachten ademen, waardoor deze altijd prettig aanvoelen. Een schapenvacht is bijvoorbeeld heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Ook zijn dierenhuiden erg makkelijk te onderhouden. Ze kunnen goed tegen vlekken en zijn makkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze niet ontvlambaar en dus uitermate geschikt om voor een openhaard te leggen.

Bekijk een aantal woonitems van dierenvachten op Woonhome.nl >
Of ga naar de website van ‘Tapijten & Huiden’ >