Maandspecial november 2013 | TOP design

Met o.a. de Woonbeurs en Dutch Design Week zijn de afgelopen weken heel wat mooie en innovatieve design woonspullen voorbijgekomen! Deze maand lichten we een aantal van deze spullen en hun ontwerpers uit, want Woonhome.nl staat helemaal in het teken van TOP design!

Woonspullen om over na te denken

Top design woonspullen zijn spullen die vernieuwing teweegbrengen (of hebben gebracht) op het gebied van meubeldesign en interieurarchitectuur. Ze zetten aan tot nadenken en leiden tot nieuwe ontwikkelingen, zoals het gebruik van andere vormen, kleuren en materialen.

Top design meubels uit Nederland

Nederland kent heel veel topdesigners. Denk aan Piet Hein Eek, bekend van zijn meubels van sloophout, Richard Hutten met zijn functionele (no sign of design) -meubels, Benno Premsela met zijn innoverende collectie katoenen tapijten en Tord Boontje die in zijn ontwerpen veel gebruik maakt van romantische patronen.

“Natuurlijk moeten we Gerrit Rietveld niet vergeten. Hij gaf in zijn tijd vorm aan de modernisering d.m.v. eenvoud en abstractie. Zijn ontwerp van de ‘Rood-blauwe stoel’ is hier een schoolvoorbeeld van. Deze stoel was asymmetrisch en bestond uit slechts een aantal houten onderdelen en kleuren, waardoor deze eenvoudig te produceren was.”

Functioneel top design

Top design woonspullen hoeven niet altijd heel erg duur te zijn of er uit te zien als kunstwerken. De kunst zit ‘m er ook in dat het ontwerp van het item mooi is, dat het meubel praktisch in gebruik is én technisch voor een redelijke prijs te produceren is. Ook deze meubels zien we deze maand voorbij komen op Woonhome.nl.

“Houd onze special deze maand dus goed in de gaten voor prachtige top design spullen, meubelontwerpers en gave webshops. Enjoy!”

Macédes

In de online tool van Macédes creëer in een paar ‘twists’ je eigen zitmeubel dat nergens anders verkrijgbaar is >

Designlovers.nl

Heb jij een passie voor design en interieur? Op Designlovers.nl vind je een overzichtelijke collectie unieke woonproducten >

Robin-Design.nl

Stel je favoriete design interieur samen met de topcollectie van Robin Design! >

Sander Mulder

Sander Mulder is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zijn manier van werken maakt zijn ontwerpen erg bijzonder > 

Tafel-Design

Tafel-design is een winkel en webshop die vooral is gespecialiseerd in design tafels >

Montis

Vanaf 1975 heeft Montis al voor veel ontwikkelingen in de meubelbranche gezorgd. Dit resulteert in prachtige designmeubels >