Montis – altijd vooruitstrevend op het gebied van meubels

Vanuit het markante ‘zwarte gebouw’ in Dongen heeft Montis vanaf 1975 al voor veel ontwikkelingen in de meubelbranche gezorgd. Sinds de start staat modern design met een superieur zitcomfort hoog in het vaandel bij de fabrikant. Naast opvallende kleuren, bijzondere materialen en een eigenzinnige vormgeving van de meubels, gelooft Montis ook sterk in eigen ideeën en technieken. Zo heeft het bedrijf een bijzondere stoffering techniek ontwikkeld, waardoor de romp van een stoel of bank als het ware een jas aankreeg.

Samenwerking met vernieuwende vormgevers

Sinds 1990 werkt Montis met heel veel vernieuwende vormgevers samen. Aanvankelijk waren dit o.a. Niels Bendtsen, Arnold Mercx, Marie Christine Dorner en Gert Batenburg. Vanaf begin deze eeuw werkt Montis ook samen met Dick Spierenburg, Karel Boonzaaijer, Studio Job, Alain Berteau, Demakersvan, Simon Pengelly en Bertjan Pot. Het resultaat: nieuwe verrassende designs van banken, fauteuils, stoelen en tafels.

Perfecte afwerking van de meubels

Om uitgesproken vormen en gedurfde combinaties te bereiken, werkt de meubelmaker op ambachtelijke wijze met zeer hoogwaardige kwalitatieve materialen. Gebogen staal vormt op een moderne industriële wijze de basis van het binnenwerk van de meubels. Nog altijd zoekt Montis naar nieuwe materialen en technieken voor het ontwerpen en ontwikkelen van verrassende, vernieuwende meubelstukken die voldoen aan de hoogste en modernste kwaliteitseisen.

3D at home app

Montis is niet alleen op het gebied van meubels vooruitstrevend. Zo heeft het bedrijf een app uitgebracht waarmee je op je telefoon of tablet realtime kunt zien hoe een Montis meubel in jouw interieur past. Erg handig!

Bekijk een aantal gave meubels van Montis op Woonhome.nl >
Of ga naar de website van Montis voor alle meubels >