Sander Mulder – Op zoek naar ontwerpinnovaties

Zijn producten zijn vaak ‘ongebruikelijk’ vormgegeven; neem bijvoorbeeld de hoekig gevormde stoel op drie poten, ‘Pythagoras’. Of wat dacht je van de ‘Cyclops’? Een hanglamp die je op een bijzondere manier aan/uit kunt doen. Ook de klok ‘About Time’ is met recht een bijzonder item te noemen, omdat deze geen visuele tijdsaanduiding heeft. Sander Mulder (1978) is in zijn ontwerpen altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarbij zoekt hij naar nieuwe manieren om de constructie, functionaliteit en esthetiek van alledaagse objecten en ruimtes te benaderen. En dat is nou net wat zijn ontwerpen zo bijzonder maakt!

“Zijn manier van werken resulteert in producten met sterke lijnen en subtiele details.“

Van innovatief concept tot meubels en lampen

Sander Mulder gelooft dat goede conceptuele vaardigheden overal op kunnen worden toegepast en dat nieuwe ervaringen creativiteit stimuleren. Dat is goed terug te zien in zijn werk. Eén van zijn bekendste producten is de hanglamp ‘Carat’, dat letterlijk een juweel is om op te hangen. De lampenkap bestaat uit 9 identieke delen en 36 (!) facetten, geïnspireerd op een geslepen diamant. De buitenkant van de kap is gemaakt van glimmend aluminium, waardoor deze glanst als een smaragd.

Een ander opvallend meubelstuk uit Sanders’ collectie, is het opbergsysteem ‘Pandora’. Deze kast is gebaseerd op de wonderbaarlijke kleurmozaïeken die containers bijvoorbeeld in havens vormen, wanneer je deze van bovenaf bekijkt. Het opbergmeubel is in elke RAL-kleur verkrijgbaar, waardoor je thuis je eigen containerterminal kunt realiseren!

Over Sander Mulder

Sander Mulder is één van de creatieve en vindingrijke designtalenten die Nederland rijk is. Hij studeerde in 2002 af aan de Design Academy in Eindhoven en richtte in datzelfde jaar al zijn eigen ontwerpstudio op. In zijn relatief jonge carrière die daarna volgde, werkte hij voor grote, internationale merken als Atari, BBC, de Bijenkorf, Braun, Disney, MTV, Panasonic, Philips en Rabobank. Zijn karakteristieke ontwerpen hebben wereldwijd hun sporen nagelaten in diverse woningen, galeries en musea.

Een aantal werken van Sander Mulder vind je direct op Woonhome.nl >
Of bezoek zijn website voor meer informatie en designproducten >

De foto’s zijn gemaakt door Diewke van den Heuvel