Studio Hoornweg Mulder – Lichtgevende kunstwerken

Je kunt het lampen, maar eigenlijk ook kunstwerken noemen: de lampen van ‘Studio Hoornweg Mulder’ en ‘Atelier Wim Mulder’. Het zijn unieke stukken die Wim Mulder en Jacques Hoornweg 100% met de hand vervaardigen. Kortom, écht vakmanschap.

Een gespecialiseerd duo van lampenmakers

20 jaar geleden begon Wim Mulder als hobby met het maken van lampen. Hij bleek na een paar jaar zo succesvol, dat hij zich hier fulltime mee bezig ging houden. Toch merkte Wim na verloop van tijd dat hij tijd en kennis te kort kwam om al zijn creatieve ideeën vorm te geven. Hij sloeg de handen in één met Jacques Hoornweg, die jarenlang in de kunststofindustrie werkzaam was geweest. Een uitstekend duo lampenmakers was geboren. Waar Wim de creatieve geest is van de kunstvormige lampen, houdt Jacques zich bezig met de technische en gedetailleerde realisatie. Ze hebben hiermee het maken van lampen letterlijk tot kunst verheven.

“Voor alle lampen geldt dat ze ook mooi moeten zijn als ze niet branden.”

Kunstwerken uit twee gespecialiseerde ateliers

Wim en Jacques werken vanuit twee ateliers: Studio Hoornweg Mulder en Atelier Wim Mulder. Studio Hoornweg Mulder heeft zich toegelegd op het creëren van sfeervolle verlichting van acrylaat. Hierbij passen de makers een zelf ontwikkelde techniek toe, die er voor zorgt dat de lichtobjecten de uitstraling van ijs krijgen. Atelier Wim Mulder is gespecialiseerd in het vervaardigen van luchters. Deze bestaan uit gepatineerd koperen of vernikkelde frames, in combinatie met diverse kleuren speciaalglas. Voor alle lampen geldt dat het ware kunstwerken zijn die zowel in moderne als klassieke interieurs passen.

De lampenmakers hebben ondertussen al aardig wat prachtige en bijzondere werken op hun naam staan. Bekijk hier een aantal lampen op Woonhome.nl >
Of bezoek de website studiohm.nl voor alle werken >