10 Gave manieren om je fiets thuis op te bergen

  • 18 juli 2013

  • Door Woonhome.nl

Veel fietsliefhebbers zijn erg zuinig op hun tweewieler. Omdat het zonde is om je fiets buiten in de tuin te laten roesten, hebben 10 mooie, creatieve, opvallende en ingenieuze manieren gevonden om je fiets op te bergen. Sommige ideeën zijn erg praktisch, andere oplossingen maken van je fiets een waar pronkstuk voor in huis.

#1 The (Original) Bike Shelf  – Hoe bedoel je origineel?!

Toen Chris Brigham zijn vrienden opzocht, zag hij hoe klein hun appartementen eigenlijk waren. Er was nauwelijks ruimte om een fiets op te bergen. Daarom bedacht hij de Bike Shelf, waarmee je je fiets op een elegante en ruimtebesparende  manier kunt ophangen. Dit gepatenteerde product is in twee maten verkrijgbaar en in de houtsoorten walnoothout of essenhout. In 2011 ontving Chris Brigham de Dwell Modern World Award voor zijn ontwerp in de categorieën ‘Play Category’ en ‘People’s Choice’. Bekijk hier meer >

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-knife-saw

Een gave Bike Shelf om je fiets op te hangen

#2 Branchline – Een super handige fietsenstalling voor in huis

In 2010 startte vier vrienden, designers en fietsfanaten een ontwerpstudio in London Quarterre. Één van hun ontwerpen is Branchline: een stijlvol meubel dat twee fietsen kan opbergen. De standaard is geschikt voor verschillende fietsen. Je kunt ‘m tegen de muur aanzetten of omgekeerd op de vloer plaatsen. Branchline is gemaakt van bamboe en is op ambachtelijke wijze met leder afgewerkt.

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-branchline-quarterre

Een gave manier om je fiets op te hangen

#3 Very Nice Bike Rack – Welke van de twee?

Eigenlijk bestaat de ‘Very Nice Bike Rack’ uit twee varianten. Één rek kun je aan de muur bevestigen en is geschikt voor een bovenbuisfiets van maximaal 11 kg. Het tweede rek is een vloerstandaard en geschikt voor bijna elke fiets. De fietsrekken zien er stijlvol uit. Ze zijn door Daniel Ballou gemaakt van gebogen multiplex en walnoot fineer. Bekijk hier meer >

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-the-very-nice-bike-rack-ballou-projects

Een gave manier om je fiets op te hangen

#4 Wooden Bike Hook  – een simpele oplossing voor ruimtegebrek voor je fiets

Je kunt het natuurlijk ook heel simpel houden. De ‘Wooden Bike Hook’  bestaat uit twee ronde houten staven die je aan je muur bevestigt en waaraan je je fiets kunt ophangen. Heel simpel, dus meer hoeven we er ook niet over te zeggen.

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-wooden-bike-hook-minimal-simple

Een gave manier om je fiets op te hangen

#5 BH # 2 – Hier is over nagedacht

De BH # 2 (Bike Hanger nr. 2) is een ‘fietshanger’ voor in je interieur en een doorontwikkeling van de eerste fietshanger van de France designer Thihout Malet de BH # 1. De Bike Hangers van de Fransman zijn gebaseerd op het ‘ladderprincipe’ . Je steunt de stellage tegen de muur, waar je vervolgens je fiets in kunt ophangen. De BH #2 is lichter dan zijn voorganger en bevat planken die je kunt gebruiken om accessoires op te zetten. Net als bij de eerste versie, wordt het frame geplaatst op een kurklaagje. Zo bescherm je de lak van je fiets. Het frame is opvouwbaar waardoor je hem makkelijk kunt opbergen of meenemen.

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-bh-2-thibaut-malet

Een gave manier om je fiets op te hangen

#6 Shoes Books and a Bike – voor de trotse fietser

Zet je fiets letterlijk op een voetstuk in deze ‘Shoes Books and a Bike’. In de laag daaronder is er ruimte voor, jawel, schoenen en boeken. Het meubel is ontworpen door Thomas Walde en  opgebouwd uit eenvoudige materialen zoals spar, schroeven, staal en kokosvezel.

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-shoes-books-bike-thomas-walde

Een gave manier om je fiets op te bergen

#7 Book Bike – voor als je van lezen en fietsen houdt

Na het fietsen even heerlijk rustig lezen? Dan biedt deze kast uitkomst. Hier stal je namelijk je fiets in én leg je je boeken in. Dus ben je klaar met fietsen? Hang ‘m op en pak een boek!

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-bookbike-byografia

Een gave manier om je fiets op te hangen

#8 Michelangelo Two Bike Gravity Stand – de zwaartekracht doet zijn werk

De Michelangelo Two Bike Gravity Stand is nog een handig wandrek waarmee je twee fietsen aan de muur kunt bevestigen. Doordat het stijlvolle rek schuin tegen de muur leunt, zorgt de zwaartekracht voor stabiliteit. Je hoeft dus geen dikke schroeven in je muur te boren! Het meubel is verkrijgbaar voor een leuk prijsje. Je bekijkt en koopt ‘m hier >

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-michelangelo-two-bike-gravity-stand

Een gave manier om je fiets op te hangen

#9 Cycloc – Functionele dop voor aan je muur

De Cycloc is een soort van plastic dop die je aan je muur kunt monteren. Wat erg handig is, is dat je de dop in elke draai kunt monteren. Zo kun je  je fiets zowel horizontaal als verticaal ophangen. Ook vrouwen fietsen met een schuine stang.

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-cycloc

Een gave manier om je fiets op te hangen

#10 Commuter Bike Rack – voor als je fiets alle aandacht verdient

In samenwerking met Urbanspace Interiors uit Austin ontwierpen Payam Sarabi en Nihir Shah dit opvallende fietsenrek. Het fietsenrek biedt overigens meer dan alleen plek voor je fiets. Op de aaneengesloten tafel en planken kun je je helm en andere (fiets)accessoires neerleggen. Verder kun je aan de haken je tassen en kleding ophangen. Dit fietsenrek is dus erg functioneel!

woonhome-opbergen-ophangen-fietsen-fiets-commuter-bike-rack-sarabi-studio-urbanspace-interiors

Een gave manier om je fiets op te bergen

Bekijk ook

Interieurtrend 2020: een platenspeler als analoge eyecatcher

Er is vaak discussie over wat beter klinkt: analoge of digitale muziekspeler. Elk woord heeft …

Bekijk

4x Tuinideeën voor meer sfeer en ontspanning in de tuin

Ieder jaar kriebelen de vingers weer om de tuin weer eens een make-over te geven. …

Bekijk

Een moderne badkamer met een design hangend toilet

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Niet alleen is het een functionele …

Bekijk

Aan de plak: geweldige muurstickers voor de kinderkamer.

Wie wil nou niet een leuke gezellige kinderkamer? Je hebt tal van mogelijkheden om een …

Bekijk