3 manieren om je router te plaatsen

3 manieren om je router te plaatsen

Door:
Woonhome.nl

26 maart 2018

Toen de computer op een vaste locatie stond was het nog niet nodig om door het hele huis bereik te hebben. Tegenwoordig is het juist van belang om overal in huis goed bereik te hebben. De juiste locatie van je router heeft invloed op het bereik van je Wifi. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de locatie van je router ervoor zorgt dat jouw Wifi verbinding een stuk minder scherp is dan dat je verwacht had. Nu heb je bij sommige aanbieders zoals internet thuis van KPN een groter bereik dan bij anderen, maar ook de positie van de router kan hier een bepaalde invloed op hebben. Daarbij: niet geschoten is altijd mis!

1. Kies de beste locatie in huis

In de meeste gevallen zitten je router en je draadloze AP (access point) in één en hetzelfde apparaat. Maar om de beste resultaten te bereiken is het verstandig om je draadloze AP op een centrale plek in de woning te installeren. Op die manier heeft de draadloze AP een groter bereik en omvat het de meeste oppervlak van de woning. Hoe minder muren, vloeren en andere obstakels er zich in het spreidingsveld van je draadloze AP bevinden, hoe beter het bereik. Zet de draadloze AP bijvoorbeeld niet in de kelder of onder een aantal vloerplanken.

2. Probeer verschillende mogelijkheden

Er zijn meerdere trucs om je internet te verbeteren beter te laten functioneren. Zo kun je bijvoorbeeld de antenne van de router naar een centrale plek in de woning richten. Op deze manier bereik je eenzelfde effect als met het verplaatsen van je draadloze AP. Zorg er ook voor dat de router voldoende ventilatie mogelijkheden heeft. In sommige gevallen wordt er een speciale beugel meegeleverd die de ventilatie kan verbeteren. Is je internet verbinding nog niet optimaal? Probeer je router dan eens zo dicht mogelijk bij de meest gebruikte WiFi afhankelijke apparaten te plaatsen. Gebruik je boven bijvoorbeeld meer internet dan beneden, plaats je router dan op de bovenverdieping.

3. Het juiste kanaal selecteren

Om je router nog beter te laten functioneren kun je het beste het minst drukke WiFi kanaal selecteren. Er zijn een aantal gratis programma’s zoals bijvoorbeeld de WiFi Channel Scanner voor Windows waar je direct kunt zien welke kanalen het minst druk zijn. Controleer iedere paar maanden ook even of je nog steeds op het juiste WiFi kanaal zit.

Bekijk ook

Terugblik: 5 meest populaire woonitems van 2016 (en inspiratie voor 2017!)

De woontrends en musthaves voor 2017 komen nog aan bod, maar ook het afgelopen jaar …

Bekijk

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk

Office Tuesday - Greetz: een kantoor dat jou vrolijk begroet

Greetz is de eerste, échte online wenskaartenservice van Nederland. Bij Greetz kun je online wenskaarten ontwerpen en …

Bekijk

Welke parasol past het beste in jouw tuin? Laat je inspireren met deze 4 soorten parasols

Een parasol is een must have in de tuin met een belangrijke functie. Parasols beschermen …

Bekijk