3 mogelijkheden voor nieuwe aanrechtbladen

3 mogelijkheden voor een nieuw aanrechtblad

  • 22 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Een nieuw aanrechtblad vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel meer mogelijkheden dan je zou verwachten. Allereerst moet je op zoek naar het juiste materiaal en vervolgens moet je ook nog een geschikte kleur vinden. De materiaalkeuze van het aanrechtblad is ook de belangrijkste keuze. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit zijn 3 populaire mogelijkheden voor een nieuw aanrechtblad.

1. Een houten aanrechtblad

Hout is lange tijd weg geweest uit de keuken. Toch maakt het nu weer een comeback. Dat komt vooral door de karakteristieke uitstraling van een houten aanrechtblad. Een houten aanrechtblad kan op twee manieren worden gemaakt: van massief hout of van houtpulp (MDF of HDF) met een fineerlaag eromheen. Dit houten blad ziet er niet uit als hout; het voelt en ziet eruit als kunststof. Daarom spreken we bij een houten aanrechtblad meestal van een massief houten blad. Het is dan een echt houten aanrechtblad met zichtbare nerven erin. Het hout wordt perfect glad geschuurd en afgewerkt met een goede beits of lak om het blad mooi te houden. Een voordeel van een houten aanrechtblad is dat beschadigingen meestal niet te zien zijn en dat je het blad ook zelf kunt herstellen als het niet meer zo mooi is.

Een aanrechtblad van hout met een karakteristieke uitstraling

Een aanrechtblad van hout met een karakteristieke uitstraling

2. Een natuurstenen aanrechtblad

De tweede optie die veel voorkomt is een aanrechtblad van natuursteen. Het blad bestaat dan uit een laag steen, bijvoorbeeld graniet of marmer. Een voordeel hiervan is dat het vrijwel niet beschadigd kan worden. Je kunt op graniet zelfs snijden met een mes zonder dat er krassen op komen. Bovendien is natuursteen een stuk hygiënischer dan hout, omdat het helemaal glad is. Een nadeel is dat een natuursteen aanrechtblad vrijwel niet te bewerken is. Het moet perfect op maat geleverd en geplaatst worden. Het is een van de duurste aanrechtbladen, maar ook een van de mooiste.

Een aanrechtblad bestaande uit een laag steen, vaak graniet of marmer

Een aanrechtblad bestaande uit een laag steen, vaak graniet of marmer.

3. Solid Surface

Solid Surface bestaat al vrij lang, maar is nog lang niet bij iedereen bekend. Marlan is een producent die al decennia lang Solid Surface maakt. Het is een duurzame kunststof met heel bijzondere eigenschappen. Zo is het perfect glad en daardoor heel hygiënisch. Solid Surface kan bewerkt worden zoals je hardhout zou bewerken. Het blad is vrijwel niet te beschadigen, tenzij je het met opzet doet. Dat maakt Solid Surface ideaal voor een gezin met (kleine) kinderen. Qua levensduur is het minstens even duurzaam als natuursteen. Over natuursteen gesproken: het verschil is vrijwel niet te zien of te voelen. Je merkt het alleen doordat een Solid Surface aanrechtblad minder koud aanvoelt dan graniet of marmer.

Solid surface is een duurzaam en hygiënisch aanrechtblad

Solid surface is een duurzaam en hygiënisch aanrechtblad

Zoals gezegd zijn er aanrechtbladen in allerlei verschillende soorten en vormen. De bekendste zijn aanrechtbladen van hout, natuursteen en Solid Surface. Elk aanrecht heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het hangt dus vooral af van je smaak en de dikte van je portemonnee voor welk materiaal jij gaat in je nieuwe keuken.

Bekijk ook

De perfecte bank kopen: 8 tips

Is jouw huidige bankstel echt toe aan vervanging? Of ga je verhuizen en wil je …

Bekijk

Like & Share: Win een Dutch Design Chair

Woonhome.nl heeft dit jaar nog een leuke winactie! Als jij Woonhome.nl op Facebook hebt geliket …

Bekijk

De trends voor kantoorinrichting in 2018

Een fijn interieur is niet alleen thuis belangrijk. Ook de inrichting van een kantoor is …

Bekijk

Een feestelijke zomer met deze vrolijke sale!

Heb jij al bijna vakantie? Of ben je al heerlijk aan het genieten van je …

Bekijk