3 Simpele stappen om je keuken samen te stellen

3 Simpele stappen om je keuken samen te stellen

  • 19 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

De keuze tussen alle keukenstijlen en –soorten is gigantisch. Wil je een moderne of landelijke keuken? Heeft hoogglans wit jouw voorkeur of juist een hout look? Welke vorm keuken is geschikt voor in jouw huis? Een L-vorm of een kookeiland? En dan is nog de vraag welke keukenapparatuur je graag wilt hebben. Kortom, veel vragen en dus een grote uitdaging! Lees ons eenvoudig stappenplan met 3 stappen om jouw droomkeuken samen te stellen.

Handig! Dit stappenplan zorgt ervoor dat je direct aan de slag gaat!

Stap 1: De juiste keukenindeling en keukenapparatuur

Kom erachter wat jouw keukenwensen zijn en laat ze direct zien aan jouw partner! Zo begin je direct met het opstellen van een lijst van keukenwensen. Wil je bijvoorbeeld veel ruimte en ben je een echte keukenfanaat? Of wil je juist van alle gemakken voorzien zijn? Een zwak voor multifunctionele keukenapparaten? Bepaal voor jezelf de meest handig indeling voor de keuken. Wil je een L-vorm of misschien wel een U-vorm keuken? Een kookeiland of een bar? Bepaal ook welke keukenapparatuur je nodig hebt. Zo zijn de meest gekozen apparaten voor in de keuken: een fornuis met afzuigkap, een koel-vries combinatie en een combi oven. Maar ook een kokenwaterkraan van Quooker, een aparte vriezer of een magnetron is ontzettend handig.

Stap 2: Keukeninspiratie voor jou

Dan volgt de vraag welke type keuken je mooi vindt. En welk type juist niet. Daarnaast wil je natuurlijk een keuken naar je eigen smaak en stijl. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest en maak je eigen inspiratiebord aan. Zoek op woorden zoals ‘keuken landelijk’, ‘designkeuken’ of ‘kookeiland’. Je komt de mooiste inspiratiebeelden tegen! Sla ze allemaal op zodat je een hele verzameling inspiratie hebt. Vergelijk ze met de verzameling inspiratiebeelden van jouw partner om tot een mooi geheel te komen!

Tip: Zoek ook eens op vertalingen van woorden zoals ‘Kitchen’, ‘Küchen’ of ‘Cuisine’ voor nog meer keukeninspiratie!

Via Küchen Direct; Moodboard

Via Küchen Direct; Moodboard gemaakt door Ageeth.

Stap 3: Zelf je keuken samenstellen in de 3D keuken tool

Wanneer je al duidelijke ideeën hebt over de keuken, begin je direct met het samenstellen! Op Küchen Direct vind je deze handige 3D tool om de keuken digitaal in te richten. Kies in een paar stappen de opstelling, type deurtjes, gewenste keukenblad, lades en kastjes. Vervolgens maak je de keuken compleet met keukenapparatuur, designkranen en verlichting. Het enige wat je hoeft te doen is de afmetingen van jouw ruimte in te voeren.

Tip: Heb je net een huis gekocht? Op Funda staan meestal nog de maten van de keuken!

Bekijk ook

Exclusive Spring Fair: dé nieuwe binnen – buitenbeurs van het voorjaar!

Aankomend Paasweekend (14 t/m 17 april 2017) vindt op het landgoed van Kasteel Groeneveld in …

Bekijk

Huis verbouwen? Deze specialisten en vakmensen heb je nodig!

Heb je net een huis gekocht? Of overweeg je het huis te gaan verbouwen in …

Bekijk

Feestelijk openingsweekend Rijksmuseum

Koningin Beatrix verricht vandaag de langverwachte, feestelijke heropening van het Rijksmuseum. Ook een kunstliefhebber? Laat …

Bekijk

9 toffe DIY lampen

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)Wil je graag een gave, unieke lamp om je woon- of slaapkamer mee …

Bekijk