3 tips voor een onderhoudsbeurt aan je huis

3 tips voor een onderhoudsbeurt aan je huis

  • 04 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk genieten van je huis. Daarom is het essentieel dat je huis veilig en goed onderhouden is. Niet alleen dat, een goed onderhouden huis is ook nog eens meer waard. Genoeg redenen dus om hieraan te beginnen. Met deze 3 tips weet je precies wat je moet doen om je huis goed te onderhouden.

Tip 1: Onderhoud je cv-ketel

Tijdens de koude wintermaanden maak je veel meer gebruik van je verwarming dan andere maanden in het jaar. Nu deze maanden voorbij zijn, is het tijd om je cv-ketel te onderhouden. Hierdoor heb je er langer plezier van en hoef je minder snel een nieuwe cv-ketel te kopen. Je onderhoudt je cv-ketel door de cv-installatie bij te vullen en ontluchten. Om je cv-ketel goed te laten werken is het van groot belang dat de juiste hoeveelheid water en lucht in de radiatoren zit. Naast eigen onderhoud is een jaarlijks onderhoud door de monteur ook belangrijk. Zo hou je je cv-ketel in topconditie.

Houd je dak mooi en schoon!

Houd je dak mooi en schoon!

Tip 2: Controleer je dak

Met de verschillende weersomstandigheden in Nederland heeft je dak veel te verduren. Daarom is het handig dat je regelmatig controleert of je dakpannen nog recht liggen en niet beschadigd zijn. Veeg als je toch bezig bent met je dak het mos weg en controleer de aansluitingen. Is je dak beschadigd? Laat dan een dakdekker langskomen voor een reparatie. Door je dak regelmatig te controleren, voorkom je dat je dak moet vervangen. De dakdekker weet precies wat er moet gebeuren om je dak weer in perfecte staat te krijgen.

Tip 3: Check het schilderwerk

Buiten je dak heeft het schilderwerk van je huis ook aandacht nodig. Om het houtwerk zoals kozijnen en deuren mooi te houden en goed te beschermen, controleer je om de zoveel tijd de staat van de verf. De controle doe je bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van het houtwerk. Als de verf afgeeft of afbreekt tijdens het schoonmaken, is het tijd om opnieuw te schilderen. Houd in de gaten of je scheuren, kale plekken of barsten ziet. Dat zijn namelijk ook tekenen dat het tijd is voor een nieuw laagje verf.

Bekijk ook

Relaxt! Bij dit Nederlandse bedrijf kun je je splinternieuwe boxspring leasen.

Slapen, wie houdt er nou niet van? Het is een van de belangrijkste bezigheden. Voor …

Bekijk

Haal de Oosterse sfeer in huis

Houd je van veel kleur, traditionele patronen en authentieke decoratie? Dan is de kans groot …

Bekijk

Woonagenda: agenda voor woonevenementen

Woonhome.nl heeft iets nieuws: de woonagenda. In deze agenda vind je alle evenementen, rommelmarkten, tentoonstellingen …

Bekijk

Classic Blue: rust in je interieur

Het is 2020 en dat betekent weer volop nieuwe kleur en woontrends. Koraal Oranje, Ultra …

Bekijk