3 tips voor het uitzoeken van de perfecte kledingkast

3 tips voor het uitzoeken van de perfecte kledingkast

  • 11 december 2018

  • Door Woonhome.nl

Is jouw kledingkast wel een keer aan vervanging toe? Of ben je bezig met de make-over van je slaapkamer en zoek je een kledingkast die perfect bij je nieuwe stijl past? Dan is het internet jouw vriend! Op het internet zijn namelijk honderden, misschien wel duizenden, verschillende kledingkasten te vinden. Al die verschillende formaten, kleuren en stijlen hebben jouw innerlijke interieurarchitect ongetwijfeld aangewakkerd. Dat is natuurlijk erg leuk, maar het kan er ook voor zorgen dat je enkele belangrijke aspecten doet vergeten. In dit artikel geven we je daarom 3 tips waar je misschien zelf nog niet zo over nagedacht had. Benieuwd? Lees gauw verder!

Beschikbare ruimte in je slaapkamer

De eerste tip die we je willen meegeven heeft te maken met de ruimte in je slaapkamer. De ene kledingkast is de andere niet, dat heb je natuurlijk zelf ook wel ontdekt op het internet. Wat we hiermee bedoelen is dat je een type kledingkast moet kiezen die de ruimte in je slaapkamer optimaal benut. Voor het gemak maken we het onderscheid tussen 3 verschillende kledingkasten;

  • Draaideurkast
  • Zweefdeurkast
  • Schuifdeurkast

De draaideurkast noemen we ook wel de klassieke kledingkast. De kledingkast met naar buiten openslaande deuren zien we nog steeds in vele slaapkamers terugkomen. Maar, als je beperkte ruimte hebt is dit misschien niet de beste optie. Er is namelijk enige ruimte rondom de kast nodig om de deuren open en dicht te kunnen doen. Is dit in jouw slaapkamer ook het geval? Dan is een zweefdeurkast of schuifdeurkast zoals hieronder misschien een betere keuze. Bij dergelijke kledingkasten hangen de deuren in de kast, waardoor er meer ruimte rondom de kast overblijft.

De draaideurkast gezien in de slaapkamer

Hangrekken, legplanken of beiden?

Ben je een echte jeansliefhebber? Of haal je dagelijks je mooiste jurk of overhemd uit de kast? Ook dit zijn punten waar je over na moet denken bij het uitzoeken van een kledingkast. De echte jeansliefhebber heeft bijvoorbeeld baat bij veel legplanken. Jurken en overhemden daarentegen zal je hoogstwaarschijnlijk niet opvouwen en op de plank leggen. In dat geval heb je er juist weer baat bij dat je voornamelijk hangrekken hebt in je kledingkast. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk, maar zoals je je kunt voorstellen dien je hier wel even over na te denken voor je de kast aanschaft.

Hangrekken

Combineer materiaal en kleur en creëer rust

De laatste tip die we je mee willen geven zal ervoor zorgen dat jouw kledingkast perfect past in je huidige, of nieuwe, slaapkamerinterieur. De kleur en materiaalkeuze van je kledingkast zijn namelijk van grote invloed op de sfeer die in je slaapkamer hangt. Iemand die fan is van een landelijk interieur bijvoorbeeld zal veel lichte, natuurlijke kleuren gebruiken in combinatie met houtelementen. Een houten kledingkast met witte accenten sluit hier goed op aan. Combineer dit met een van deze leuke dekbedovertrekken om de perfecte sfeer te creëren.

Materiaalkeuze in de slaapkamer

Bovenstaande afbeelding is een goed voorbeeld van een kledingkast die aansluit bij het interieur. De hoofdkleur is blauw met witte accenten, zoals de lucht. De witte kledingkast gaat hierdoor mooi op in het interieur en dit creëert rust in de slaapkamer.

Wij raden de echte slaapkamerinterieur liefhebber aan om eens een kijkje te nemen tussen het assortiment van Slaapkamerweb. Van gave zweefdeurkasten tot klassieke draaideurkasten en comfortabele tweepersoonsbedden. Bij Slaapkamerweb vindt je alles wat je nodig om jouw slaapkamerinterieur nieuw leven in te blazen!

Bekijk ook

Haal de jungle in huis met de nieuwe Dutch Design Chairs

Het Nederlandse merk Dutch Design Brand brengt de natuur de huiskamer in met de Dutch …

Bekijk

Opbergruimte nodig? Ga voor een buffetkast!

De buffetkast: eyecatcher en opbergruimte in één Het hebben van te weinig opbergruimte in huis is …

Bekijk

1m2 by EeStairs: De overtreffende trap!

Soms heb je maar weinig ruimte in huis. Een trap neemt al snel veel plaats …

Bekijk

Hebben: een boekenkast op maat voor jouw unieke inrichting

Een prachtige boekenkast met al je favoriete boeken erin: is er iets sfeervoller dan dat? …

Bekijk