3 tips voor een heerlijk warm huis

  • 14 januari 2017

  • Door Woonhome.nl

We kunnen wel zeggen dat de koude winterdagen nu toch echt haar intrede hebben gedaan. Kijk je naar buiten dan zie je een dun laagje ijs over het water en hangt er rijp aan de bomen. De een vindt het heerlijk en geniet ervan, de ander kan niet wachten tot het lentezonnetje weer verschijnt. Waar iedereen het waarschijnlijk wel over eens is, is dat het in huis lekker warm moet zijn. In deze tijd van het jaar gaat de verwarming dan ook een standje hoger. Helemaal niet erg natuurlijk, maar voorkom dan wel dat de warmte het huis snel verlaat. Hoe je dit kunt doen? Dat lees je in dit artikel.

woonhome-warm-huis-inrichting-accessoires

Houd de warmte binnen

In de winter stook je harder om binnen een aangename temperatuur te krijgen. Het is dan ook niet gek dat de energiekosten deze periode stijgen. Echter kun je al met een aantal eenvoudige maatregelen het energieverbruik een stuk lager houden. In een eerder artikel gaven wij al 5 tips om de warmte in huis te houden. Daarnaast zijn er nog enkele andere maatregelen die je kunt nemen om te besparen op de stookkosten.

Tip 1. Een goede isolatie is het halve werk

Een goede isolatie zorgt ervoor dat de kou van buiten niet naar binnen komt. Goed voor de energiekosten en het zorgt tevens voor meer wooncomfort. Je huis kun je op verschillende manieren isoleren. Denk aan vloer-, gevel- en dakisolatie. Ook dubbelglas zorgt voor een betere isolatie van je woning. Omdat isolatie ook beter voor het milieu is, kun je gebruik maken van verschillende regelingen en subsidies. Ga je aan de slag met isolatie? Ga dan eerst na welke isolatie al in de woning aanwezig is. Zelf, of met behulp van een derde partij, bepaal je welke maatregelen het meest geschikt zijn. Met kleine investeringen bespaar je heel wat energie.

woonhome-kunststof-kozijnen-huizen-isoleren-warmte-tips

Tip 2. Duurzame kozijnen voor extra leefcomfort

Dubbel glas voor een betere isolatie is net al aangehaald. Slecht geïsoleerde ramen staan garant voor warmteverlies. Nog niet gesproken over de naden en kieren langs het kozijn. Het is daarom een goede investering om de verouderde kozijnen te vervangen voor nieuwe kozijnen. Nieuwere kozijnen zijn tochtvrij en zorgen daardoor voor een betere isolatie. Zeker wanneer je kiest voor duurzame kozijnen van kunststof. Voor nieuwe kozijnen kun je bijvoorbeeld terecht bij Horsten Kozijnen. Zij werken met de beste materialen die niet alleen zorgen voor een goed geïsoleerde ruimte, maar ook voor extra veiligheid en leefcomfort.

Tip 3. Minder stoken met radiatorfolie

De grootste warmtebronnen in een ruimte zijn radiatoren. Heerlijk om er tegenaan te kruipen en lekker op te warmen. Naast dat de radiatoren warmte afgeven aan de ruimte, geven ze ook warmte af aan de muur waar de radiator tegenaan hangt. Zonde, want via deze muur gaat er veel warmte verloren. Een eenvoudige manier om dit te voorkomen is door radiatorfolie achter de radiatoren te bevestigen. De folie weerkaatst de warmte waardoor ook de warmte die naar de achterkant uitstraalt in je woonkamer terecht komt. Zo hoef je voortaan minder hard te stoken én bespaar je dus op je energierekening.

woonhome-tips-warmer-huis-inrichting-interieur

Investeer je in bovenstaande maatregelen dan zal je zien dat je in een jaar heel wat op je energiekosten kunt besparen. Zo zit je er voortaan in de winter niet alleen lekker warm, maar ook nog eens verantwoord bij!

Bekijk ook

ING kiest Woonhome.nl als Starter van de Maand november

YES! Woonhome.nl is door ING uitgeroepen tot Starter van de Maand november! Dat vinden we …

Bekijk

Je keuken omtoveren tot een woonkeuken

Een woonkeuken is een gezellig ingerichte keuken waar je veel tijd doorbrengt. De trend komt …

Bekijk

Tips voor het uitzoeken van nieuwe trapbekleding

Wil je jouw trap renoveren door nieuwe trapbekleding te plaatsen? Dan moet je eerst bepalen …

Bekijk

De slaapkamer inrichten met een klein budget

Het inrichten van de slaapkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ook met een …

Bekijk