3 x verschillende stijlen voor jouw keuken

3 x verschillende stijlen voor jouw keuken

  • 04 november 2017

  • Door Woonhome.nl

Op zoek naar een nieuwe keuken voor in je nieuwe woning? Of is jullie huidige keuken aan vervanging toe? Bij de zoektocht naar een nieuwe keuken kom je ontzettend veel verschillende keukenstijlen tegen. Maar welke keuken past nu het beste bij jouw smaak of interieurstijl? Lees hier over de drie meest trendy keukenstijlen voor jouw interieur!

De landelijke keuken

Een landelijke keuken staat voor warmte en gezelligheid. Wie kiest voor een landelijke keuken ziet deze ruimte als een fijne plek om te koken, eten en leven. De landelijke stijl typeert zich door het gebruik van veel hout.

Daarnaast zie je in de landelijke stijl vaak keukenkastjes terug met veel detail. Zo hebben de keukendeurtjes een profiel of omlijsting met een rechte of geslepen facet. Ook typerend zijn de grote, stevige handgrepen op de laden. De landelijke keuken is vaak te vinden in het (crème) wit met een donker keukenblad van graniet

Ook donkere kastjes zijn heel goed mogelijk bij een landelijke keuken. Zo heb je hele unieke landelijke keuken met blauwe of mosgroene kastjes en deuren.

De moderne keuken

Met een ‘moderne’ keuken kies je voor een ‘tijdloze’ uitstraling. De moderne keuken typeert zich door strakke en rechte lijnen en gladde materialen. Zo zijn de afzuiger en spoelbak vaak gemaakt van RVS. De keukenkastjes  zijn over het algemeen greeploos en hebben afwerking van hoogglans of matglans.

De moderne keukenstijl kan heel bijzonder zijn.  Zo lenen de strakke vormen in deze keuken zich perfect uit om te spelen met kleur. Kies bijvoorbeeld voor een felle achterwand of een aantal gekleurde keukenkastjes. Kies hierbij voor een kleur die bij je past en subtiel terugkomt in je hele interieur.

De industriële keuken

Stoer, stoerder, stoerst. Dat is de industriële keuken. In deze keuken zie je veel robuuste materialen terug zoals beton, metaal en ruw hout. Hoe meer grove en ruwe materialen, hoe stoerder de uitstraling van de keuken. Zo maak je de keuken zo industrieel mogelijk.

De industriële keuken maak je helemaal af met een stang boven het aanrecht met daaraan keukengerei en stoere metalen accessoires. Denk hierbij aan een grote pollepels, een grove fruitmand. Een fabriekslamp en prachtige houten vloer maken de keuken helemaal af. Vaak is de industriële keuken wat donkerder qua uitstraling. Met de perfecte verlichting komt dit prachtig uit

Mix en match voor een unieke keukenstijl

Welke stijl je ook kiest, zorg dat het er één is die past bij je smaak en jouw woning. Ook hoef je je niet persé vast te houden aan één stijl. Iedere keuken is anders en zo ook iedere smaak. Wellicht bestaat jouw perfecte keuken uit een stoer industrieel blad met landelijke kastjes. Alles kan!

Laat je voor het kiezen van een keuken goed adviseren over een passende indeling voor de ruimte waar jij de keuken laat plaatsen. Een adviseur kent de verschillende eigenschappen van de keukenstijlen en laat je tot inzichten komen die je misschien zelf niet had bedacht.

Zit jouw stijl er nog niet tussen? Neem dan eens een kijkje tussen al deze verschillende keukenstijlen en ontdek de mogelijkheden voor jouw keuken!

Foto’s: via keukenmaxx.nl

Bekijk ook

Een verbouwing in de badkamer? 7x details om rekening mee te houden

Het bad, de douche, het toilet en de meubels: grote kans dat je daar als …

Bekijk

Een moderne badkamer met een design hangend toilet

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Niet alleen is het een functionele …

Bekijk

Bespaar met deze slimme tips op je stookkosten

Het wordt weer kouder. De verwarming gaat weer aan. Het is fijn als het warm …

Bekijk

Tuinfeest: de vrolijkste accessoires voor jouw tuin!

Het voorjaar zit er weer aan te komen! Tijd om in de tuin te gaan …

Bekijk