3x essentiële lampen voor in jouw keuken

3x essentiële lampen voor in jouw keuken

  • 25 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

Kook jij al uitgebreid heerlijk verfijnde gerechten in jouw droomkeuken? Ben je een liefhebber van uitgebreid natafelen en borrelen met vrienden? Een gezellig avondje met lekkere hapjes en een fijne sfeer aan de keukentafel. Eén van de belangrijkste onderdelen hiervan is de verlichting in de keuken. Zo is helder licht boven je werkblad ontzettend fijn tijdens het koken. Maar ook een trendy hanglamp boven de eettafel is onmisbaar!  Bekijk drie essentiële lampen voor de perfecte keukenverlichting. 

Koken onder het juiste licht met onderbouwlampen

Een uitje perfect aanfruiten, een stukje vlees mooi trancheren of wortelen julienne snijden. Dit lukt alleen met helder en goede verlichting. Alleen wil je niet dat deze verlichting de rest van de keuken ongezellig verlicht. Daarom kies je voor spots boven het aanrecht. Subtiele, heldere verlichting voor dat deel wat je wilt verlichten in de keuken. Wil je de spots liever niet zien? Dan kies je voor onderbouwlampen voor een mooie wegwerking. Denk aan LED-lampen of LED strips voor onder een keukenkastje of keukenplankje. Perfect weggewerkt! Het fijne is dat veel lampen ook nog eens dimbaar zijn. Hierdoor blijft het nog steeds gezellig in de keuken.

Deze Brilliant Matrix hanglamp geeft sfeervol verlichting boven de keukentafel.

Deze Brilliant Matrix hanglamp geeft sfeervol verlichting boven de keukentafel.

Deze lampen hangen gezellig boven jouw tafel

Heerlijk eten is misschien nog wel het leukste onderdeel van koken. Veel keukens hebben een bar of eettafel in dezelfde ruimte staan als het aanrecht. Maar omdat de keuken in eerste instantie een functionele ruimte is lijkt de eettafel soms ongezellig. Maak jouw eettafel of bar gezellig met een mooie hanglamp erboven. Hanglampen brengen meer sfeer, warmte en knusheid in een keuken. Daarnaast brengen ze ook meer focus op de tafel doordat ze erop schijnen. Er zijn ontelbaar veel soorten hanglampen te verkrijgen via www.lampenzo.nl. Zo hang je er zelfs een aantal bij elkaar of naast elkaar voor een leuke effect!

Kies voor de stijl lamp van die matcht met jouw interieurstijl. Zo trek je de woonkamer door naar de (woon)keuken.

Om tot een bepaalde sfeer te komen gebruik je dimmers voor een mooi effect.

Om tot een bepaalde sfeer te komen gebruik je dimmers voor een mooi effect.

Flexibele lampen als basis keukenverlichting

Wil je graag de volledige keuken ruimte verlichten? Kies dan voor een flexibele optie zoals dimbare LED spots. Deze zet je voluit aan wanneer je aan het koken bent. Of je dimt ze voor meer sfeer tijdens het eten. Spots zijn opvallend aan te brengen in het interieur, maar ook mooi weg te werken. Denk eens aan spots met een rond wit frame die wegvallen tegen een wit plafond. Of ga juist voor spots met grote, opvallende RVS frames die echt een eyecatcher zijn. Naast de verschillende stijlen is een spot ook ideaal om verschillende kanten van de ruimte te verlichten. Richt ze op dat hoekje of muur waar je graag meer licht wilt hebben.

Bekijk hier nog meer tips voor jouw droomkeuken.

Bekijk ook

De voordelen van een dakraam

Het plaatsen van een dakraam op je zolder is een aantrekkelijk idee. Het maakt je …

Bekijk

4x mooie plekken voor gave industriële kasten

Een zware stoere industriële kast, wie wil dat nou niet? Je ziet de kasten vaak …

Bekijk

Grappige meubels en accessoires

Op deze dag vol leuke en (helaas) minder geslaagde grappen, hebben we een aantal opvallende …

Bekijk

12 hele handige tips voor in de tuin! Tuintips!

Lekker aan het tuinieren?! Iedereen die in de tuin bezig is, loopt wel tegen wat …

Bekijk