3x Moderne raamdecoratie op maat

  • 01 september 2019

  • Door Woonhome

Ben je van plan een ruimte, of aantal ruimtes, opnieuw in te richten in huis? Dan stuit je al gauw op de keuze voor nieuwe raamdecoratie. Zeker op de begane grond is het een uitdaging om de juiste raamdecoratie te kiezen. Want wat hang je bijvoorbeeld voor de ramen in de keuken? Hier kies je sowieso voor een type raamdecoratie die goed te onderhouden is. Raamdecoratie voor een buitendeur is ook een lastige keuze want je wilt niet dat het klappert wanneer deze openstaat. Heeft jouw huis schuine of ronde ramen? Dan kom je al gauw uit op moderne raamdecoratie op maat. Maar niet alleen het type raamdecoratie is van belang ook de kwaliteit en de stijl.

Laat je inspireren door deze 3 type moderne raamdecoratie op maat. Alle drie zijn ze tijdloos, strak en modern van uitstraling voor allerlei type ramen.

#1: Stabiele en stijlvolle shutters

Shutters zorgen voor een strakke en moderne aankleding in het interieur. Horizontale lamellen, ook wel louvers genoemd, zijn op een subtiele manier weggewerkt in een frame rondom je raam. Hierdoor heb je dus altijd maatwerk aangepast op jouw raam dat aansluit bij de inrichting van het interieur. Houten shutters maakt men namelijk op maat en zijn dus voor ieder raamsoort en raamsituatie een passende oplossing. Zo ook voor grote raampartijen, deuren, ronde of schuine ramen. Daarnaast heb je ook de keuze om ervoor te kiezen om het mechanisme weg te werken zodat het onzichtbaar is. En is er zelfs de keuze om te kiezen voor een bepaalde dikte van de lamel (louvre) en de breedte zoals 35mm, 60mm en 90mm. Met de kleur van shutters bepaal je uiteindelijk de uitstraling. Kies een diep zwarte kleur voor een industriële look of juist witte voor een neutrale en lichte look. Kortom, shutters zijn verkrijgbaar als raamdecoratie op maat voor iedere ruimte en interieurstijl.

Exclusieve Piet Boon® collectie shutters

Er is ook een prachtige collectie van de Nederlandse designer Piet Boon. Deze Piet Boon® collectie shutters is verkrijgbaar in middel of brede lamelbreedte. De shutterpanelen van Piet Boon hebben een prachtige rustige en harmonieus uiterlijk. Dankzij het Abachi hout, een witte loofhoutsoort uit West-Afrika, ontstaat deze tijdloze look. De houtnerf is op een subtiele wijze zichtbaar en de shutters zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Van traditioneel wit tot natuurlijke bruin- en grijstinten.

Moderne witte shutters in de woonkamer.

Moderne witte shutters in de woonkamer.

Stijlvolle, zwarte shutters in de slaapkamer als room divider.

Stijlvolle, zwarte shutters in de slaapkamer als room divider.

Ook voor hoge ramen zijn shutters erg geschikt.

Ook voor hoge ramen zijn shutters erg geschikt.

Chique shutters in een prachtige groene kleur.

ChiquePiet Boon® shutters in een prachtige groene kleur.

Exclusieve Piet Boon® collectie shutters in de badkamer.

Exclusieve Piet Boon® collectie shutters in de badkamer.

#2: Huiselijke, houten jaloezieën

Oogt jouw interieur kaal en is meer sfeer echt nodig? Ga dan voor houten jaloezieën op maat. De houten jaloezieën zijn gemaakt van lindehout en Abachi hout voor een meest optimale levensduur. Het warme en levendige hout zorgt voor een aangename, knusse sfeer in huis. Houten jaloezieën creëren op ieder moment van de dag een unieke lichtinval wat zorgt voor een mooi lijnenspel op de muur en vloer. Houten jaloezieën in een pure donkere houtkleur zijn perfect voor in een klassiek interieur. Is jouw interieur modern ingericht? Ga dan voor een strakke look zoals wit of grijs. Een stoere houtsoort is weer erg mooi te combineren met een vintage of botanisch interieur.

Houten jaloezieën met een Shutterlook

Kan jouw interieur wel wat pit gebruiken? Ga dan voor houten jaloezieën met een extra brede lamel van bijvoorbeeld 65 mm. Dit geeft een volle bekleding voor het raam, creëert een shutterlook maar heeft toch de eigenschappen van een jaloezie. Ga voor de juiste kleur voor in jouw interieur. Zwarte lamellen passen bijvoorbeeld goed in een strakke woonkeuken.

Brede houten jaloezieën in de badkamer.

Brede houten jaloezieën in de badkamer.

Luxe jaloezieën zijn praktisch en stijlvol in de eetkamer en keuken.

Luxe jaloezieën zijn praktisch en stijlvol in de eetkamer en keuken.

Moderne raamdecoratie in het zwart met houten jaloezieën.

Moderne raamdecoratie in het zwart met houten jaloezieën.

#3: Passende plissé gordijnen

Geef het interieur een chiquere uitstraling met plissé gordijnen. Een plissé gordijn is functioneel maar zeer zeker ook sfeervol. Het is heel goed te combineren met siergordijnen voor een gelaagd effect met een luxe uitstraling. Naast de prachtige sfeer die ze toevoegen aan het interieur zijn ze ook functioneel. Het is geschikt voor iedere raamvorm en raamtype. Plissé gordijnen zijn ook als raamdecoratie op maat verkrijgbaar. Hierdoor zijn ze geschikt voor rechte ramen, dakramen, lichtstraten of ramen in een serre. Zelfs ramen met een bijzondere vorm zoals een driehoek, vijfhoek trapezium of zeshoek is plissé gordijnen als moderne raamdecoratie op maat verkrijgbaar.

Moderne raamdecoratie voor alle kamers

Plissé gordijnen zijn niet alleen als raamdecoratie op maat verkrijgbaar voor de verschillende formaten en vormen ramen. Het is ook beschikbaar als transparant of juist als verduisterd gordijn. Daarom zijn plissé gordijnen ook goed toe te passen in een slaapkamer. Wil je graag de combinatie van beide? Hang dan een transparant én een verduisterend plissé gordijn op zodat je dag en nacht wisselt van gordijn.

De meeste stoffen van de plissé collectie zijn overigens ook bestand tegen vocht- en condensvorming. Hierdoor zijn plissé gordijnen óók ideaal voor vochtige ruimtes zoals een keuken.

Geef je woonkamer een chique touch met plissé gordijnen.

Geef je woonkamer een chique touch met plissé gordijnen.

Speel met licht en stijl met plissé gordijnen.

Speel met licht en stijl met plissé gordijnen.

Plissé gordijnen zijn geschikt voor ramen in allerlei vormen en groottes.

Plissé gordijnen zijn geschikt voor ramen in allerlei vormen en groottes.

Bekijk ook

Zo combineer je ‘fluweeltjes’ van zitmeubels in jouw interieur

Dit jaar zijn er weer tal van trendy woonstijlen doorgebroken. Van de Botanische trend tot …

Bekijk

Vier tips om groener en energiezuiniger te wonen

Groener en energiezuiniger wonen: het is één van de beste manieren om bij te dragen …

Bekijk

Kerstmis en nieuwjaar in huis met House Doctor

In de koude, donkere wintermaanden kan jouw interieur best wel wat vitamientjes gebruiken! House Doctor …

Bekijk

Lampen voor thuis? Een lichtplan maak je zo!

7 stappen voor het maken van een lichtplan Eén van de zaken die je snelst over …

Bekijk