De 4 beste type raamdecoratie voor meer sfeer en functionaliteit!

De 4 beste type raamdecoratie voor meer sfeer en functionaliteit!

  • 26 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Welk type raamdecoratie het beste bij jou en jouw interieur past hangt van een aantal factoren af. Wat voor een sfeer wil je bijvoorbeeld creëren in het interieur? En wat moet de functie zijn van de raamdecoratie? Zonwerend, blinderend of licht doorlatend? Het aanbod in raamdecoratie is groots. Zo zijn er prachtige plissé gordijnen, rolgordijnen tot mooie jaloezieën verkrijgbaar. In dit artikel lees je de 4 mogelijkheden qua type raamdecoratie waaruit je het beste kiest.

Raamdecoratie optie 1: Rol en Duo rolgordijnen

De uitstraling van de raamdecoratie bepaalt ook de sfeer in huis. Wanneer je graag rust in je huis door middel van neutrale en klassieke uitstraling wilt creëren dan is een rolgordijn een goede variant. De stof van een rolgordijn bepaalt voor het grootste deel de uitstraling in de ruimte. Des te chiquer de stof, des te chiquer de uitstraling van het rolgordijn. Voor een zachte en rustgevende uitstraling is het verstandig om een warme kleur te kiezen. Wil je ook lichtinval regelen met een rolgordijn? Ga dan voor een duo rolgordijn waarin twee lagen stof verwerkt zijn. Hierdoor bepaal je hoeveel licht er wel of niet binnenkomt. Overigens heeft een duo rolgordijn een net iets chiquere uitstraling dan een standaard rolgordijn.

Rolgordijnen zijn uitsteken geschikt voor deuren en grote raampartijen.

Rolgordijnen zijn uitsteken geschikt voor deuren en grote raampartijen.

Raamdecoratie optie 2: Lamellen

Een huis met hoge raampartijen, pui of deuren is de perfecte plek voor lamellen. Lamellen geven een strakke en moderne uitstraling dankzij het PVC. Wil je liever een wat zachtere uitstraling? Ga dan voor stoffen lamellen die een meer zachtere sfeer geven dan kunststof lamellen. Ook filteren de lamellen daglicht ook meer, waardoor je een heel mooi lichtspel krijgt.

Creëer een mooi lichtspel in huis met lamellen.

Creëer een mooi lichtspel in huis met lamellen.

Raamdecoratie optie 3: Plissé gordijnen

Een veel gekozen raamdecoratie type zijn de plissé gordijnen. Niet heel gek want ze geven een prachtige moderne en gezellige sfeer aan het interieur. Het grootste voordeel van plissé gordijnen is dat je zelf bepaalt hoeveel lichtinval in de ruimte komt. In de zomer tijdens de zonnige dagen maar ook tijdens de donkere dagen in de winter. Gespannen plissé gordijnen vallen erg mooi in je raam waardoor je er ook nog eens gordijnen voor hangt voor een extra knus gevoel.

Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart.

Raamdecoratie optie 4: Jaloezieën

Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog de luxueuze jaloezieën. Een van de mooiste opties als raamdecoratie in huis. Jaloezieën houden licht tegen, zorgen voor meer privacy én zijn ontzettend sfeervol. Je kiest tussen metalen of houten jaloezieën voor in het interieur. Houten jaloezieën zorgen voor een warme uitstraling in diverse interieur stijlen. Een landelijk interieur, industrieel interieur maar ook een modern interieur is de perfecte stijl voor houten jaloezieën. Laat de houten jaloezieën van Topjaloezieen.nl op maat maken zodat ze precies en strak in het kozijn vallen.

Houten jaloezieën voor in de keuken.

Ook jaloezieën zijn uitermate geschikt voor grote ramen.

Voor lage ramen zijn jaloezieën ook heel geschikt.

Voor lage ramen zijn jaloezieën ook heel geschikt.

Raamdecoratie in de keuken? Overweeg jaloezieën.

Raamdecoratie in de keuken? Overweeg jaloezieën.

Bekijk ook

Vier soorten gevelbekleding om uit te kiezen voor je huis

Wil jij de versleten gevel van je woning nieuw leven inblazen? Een budgetvriendelijke optie is …

Bekijk

Weg insecten! De vijf voordelen van een dubbele plissé hordeur

De temperatuur loopt in de zomer steeds meer op. Dat is hartstikke lekker maar we …

Bekijk

Sofacompany | Betaalbaar Deens design in een retro jasje

Ze luisteren naar de namen Alice, Anne, Carl, Charlie, Eddie, Ellen, Thea en Vera en …

Bekijk

De nieuwe trend van het moment: volledig zwart sanitair

Ooit is besloten dat sanitair nu eenmaal wit hoort. Of toch niet? De nieuwste trend …

Bekijk