4 DIY tips voor een veilig huis

4 DIY tips voor een veilig huis

  • 27 maart 2018

  • Door Woonhome.nl

Een inbraak maak je liever niet mee. Een huis dient een veilige haven te zijn, waar je tot rust kunt komen en waar je volledig kunt ontspannen. Naast een goede verzekering, bijvoorbeeld een inboedelverzekering van Centraal Beheer, zijn er andere dingen die je zelf kunt doen om je huis goed te beveiligen.

 Buitenverlichting voor een veilig huis

Vaak opereren inbrekers in het donker. Als er iets is waar deze personen niet gek op zijn, is het licht. Een van de eerste stappen in het beveiligen van je huis, is dus het ophangen van buitenverlichting. Buitenverlichting heb je in diverse soorten en maten. Je kunt kiezen voor een lamp die je zelf aanzet, maar ook voor een automatische lamp. Automatische lampen springen aan tussen bepaalde uren op de klok of bij beweging.

Een trendy, opvallende buitenlamp kan inbrekers afschrikken.

Een trendy, opvallende buitenlamp kan inbrekers afschrikken.

Hang een camera op

Het ophangen van een camera  zorgt voor een veilig gevoel. Met een camera zie je wie er op de oprit komt, maar het schrikt ook dieven af. De kosten voor een beveiligingscamera kunnen hoog oplopen. Een dummy-camera is daarom ook een goede optie. Deze camera’s zien eruit als echte camera’s, maar nemen geen beelden op. Hierdoor lijkt jouw oprit of voortuin goed beveiligd! In werkelijkheid schrikt een camera alleen inbrekers af. Fijn!

een beveiligingscamera helpt om inbrekers af te schikken.

een beveiligingscamera helpt om inbrekers af te schikken.

Controleer de sloten

Woon je nog maar net in je huidige huis? Overweeg dan eens om alle sloten te controleren en eventueel te vervangen. Als nieuwe eigenaar weet je niet wie er toegang heeft tot het huis. Controleer de sloten direct of ze nog goed werken. Controleer verder of er voldoende sleutels zijn en of de sloten goed vast zitten in de deuren of ramen. Nieuwe sloten zijn vaak beter beveiligd tegen inbraak. Een goede reden om de oude sloten te vervangen dus!

Hang een bordje op

De bordjes met ‘Hier waakt…’ hangen er niet voor niets. Niet alleen zijn mensen vaak trots op hun huisdier, ook werken ze perfect als inbraakbeveiliging. Een bordje aan de deur hangen met een foto van je hond kan dus nooit kwaad. Ook kun je via internet raamstickers aanschaffen over inbraakbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een sticker van een alarmsysteem. Een echte sticker kan ook. Deze sticker vind je soms bij beveiligingscamera’s of wanneer je huis is gecontroleerd op veiligheid door een expert.

Algemene tips voor het beveiligen van je huis

Het afsluiten van een inboedelverzekering is al een goede zet. Ook het opvolgen van de genoemde tips helpen om je huis goed te beveiligen. Daarnaast is het altijd belangrijk om de deur goed op slot te doen. Of je nu een paar minuten het huis verlaat of een hele dag weg bent: draai altijd de sleutel om. Zorg ervoor dat ramen gesloten zijn en laat een lampje branden. Zo ziet het huis er altijd iets meer bewoond uit dan wanneer het donker is.

Bekijk ook

Openingstijden woonboulevards Tweede Kerstdag 2014

Ben je van plan om een woonboulevard op te zoeken op Tweede Kerstdag? Bekijk hier …

Bekijk

4 Redenen om de trap te bekleden

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Of zou je graag eens voor een nieuwe …

Bekijk

Eerlijke hebbedingen van duurzame materialen met rotan woonaccessoires

Bewuste shoppers opgelet. Maak kennis met een verfrissend lifestylemerk dat Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid én een …

Bekijk

Tips om gemakkelijk energie te besparen

Soms is het best schrikken, die jaarafrekening van je energieleverancier. Goedkope energie willen we allemaal …

Bekijk