4 handige apps voor jouw interieur

  • 09 oktober 2017

  • Door Woonhome.nl

Stel je voor: je besluit om jouw interieur hélemaal om te gooien. Je gaat verbouwen of zelfs verhuizen. Waar haal je dan interieurinspiratie vandaan? Of wat helpt je bij het visualiseren van je inrichting? Tegenwoordige zijn er diverse apps die je helpen om jouw perfecte interieur samen te stellen. In dit artikel vind je de meest handige apps voor jouw interieur. Installeer deze apps op jouw iPhone toestel, en bespaar jezelf iedere verbouwing een hoop moeite! Je ziet namelijk meteen hoe je interieur eruit komt te zien, zonder ook maar een kast te verschuiven. 

1. Flexa Visualizer voor de juiste kleurkeuze

Groen, kaki, licht grijs, navy blauw of taupe? Het is soms lastig om te bepalen welke kleur nu echt bij jouw woning en meubels past. Misschien weet je zelfs nog helemaal niet in welk kleur je de muur wilt hebben! Met de handige iPhone app van Flexa maak je gemakkelijk een foto van de muur die jij geschilderd wilt hebben. Vervolgens kies je uit het volledig assortiment van Flexa de kleuren die jij mooi vindt en de app plaatst deze kleuren op de muur. Op deze manier vind je altijd de juiste kleur en weet je ook alvast hoe deze kleur zal uitpakken qua sfeer.

Onthoud wel dat de echte verf altijd net ietsje anders kan zijn, maar je krijgt zeker een goede indruk!

Home Design 3D: swipe je meubels op de juiste plek

Vind jij het ook zo leuk om met meubels te schuiven? Een kast op een andere plek zetten in huis kan de ruimte direct een andere sfeer geven. Toch is het soms handig om van te voren even te checken of de meubels überhaupt wel passen. Zonde als de kast van boven, in je woonkamer toch niet helemaal perfect past.

Met Home Design 3D voer je de maten van jouw ruimte en meubels in en kun je naar hartenlust slepen en verplaatsen. Op deze manier kost verbouwen je geen verspilde moeite en kun je allelei opstellingen swipen. Zodra je weet of de kast past, til je deze van boven naar beneden en plaats je hem op de juiste plek. Ontzettend handig en je komt niet meer voor verrassingen te staan!

Pinterest voor héél veel wooninspiratie

Waar zouden we ooit zijn zonder Pinterest? Je hoeft maar één zoekterm in te toetsen en de app overspoelt je met geweldige inspiratie voor jouw interieur. Van de meeste ingewikkelde DIY’s tot de meest prachtige woonkamers.  Alles vind je in de app van Pinterest. Voor een echte interieurliefhebber is deze app onmisbaar op je telefoon.

Handig is om je zoektermen in het Engels in te voeren. Op deze manier bereik je een groter publiek en dus ook inspiratie vanuit het buitenland. Op Pinterest stel je ook eigen borden samen waar je per thema, kamer of meubel je foto’s indeelt. Super handig! Bekijk hier de Pinterest broden van Woonhome

Design Home: app voor echte interieurfans

Deze app is niet per definitie bedoeld om jouw eigen interieur samen te stellen. Maar Design Home is wel een erg leuke app voor interieurliefhebbers. Design Home is een spel waarin je verschillende ruimtes samenstelt met meubeltjes volgens een thema. Om mee te doen aan een kamer inrichten betaal je met punten, die je vervolgens weer terug kan verdienen.

Anderen stemmen op jouw ingezonden ruimtes en op basis daarvan verdien je punten die je verder helpen in het spel. Met de punten schaf je bijvoorbeeld andere meubeltjes aan. Je moet wel actief blijven in het spel en in het stemmen op ingezonden ruimtes. Anders ontvang je niet genoeg punten voor het inrichten van je eigen kamertjes. Design App is heel origineel!

Welke iPhone apps gebruik jij voor het inrichten van jouw interieur? En nu je toch met je telefoon bezig bent om jouw perfecte interieur uit te denken: stel dan direct een playlist op met klusmuziek!

Bekijk ook

Met 'Wij Wonen Duurzaam' naar de beurs Eigen Huis

Wil je jouw huis verbouwen of heb je een kavel gekocht waarop jouw nieuwe droomhuis …

Bekijk

5x Tips voor het winterklaar maken van je tuin

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar …

Bekijk

Een veranda plaatsen? Vijf overwegingen

Met dit heerlijke weer is het fantastisch om urenlang buiten te kunnen zitten. Een veranda …

Bekijk

Classic Blue: rust in je interieur

Het is 2020 en dat betekent weer volop nieuwe kleur en woontrends. Koraal Oranje, Ultra …

Bekijk