4 Inspirerende keukenstijlen voor de complete droomkeuken

  • 27 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

De keuken is de misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Een centrale ruimte waar je veel verblijft én gebruik van maakt. Zo’n keuken moet dus van alle gemakken voorzien zijn. Maar ook in de kleuren en stijl die zijn afgestemd op jouw smaak. Soms is dit juist lastig om te bepalen, omdat er ontzettend veel stijlen zijn. Om te helpen met het maken van deze keuze lichten we hier vier verschillende én inspirerende keukenstijlen uit.

Een nieuwe keuken geeft het gevoel van luxe!

1. De landelijke keuken waar geleefd mag worden

Een populaire stijl voor in de keuken is de landelijke keukenstijl. Een aangename, gezellige en robuuste stijl. Deze prachtige keukenstijl past erg goed in oudere huizen maar ook zeker in nieuwbouwhuizen. Kenmerkend van de landelijke interieurstijl is het gebruik van natuurlijke materialen, robuuste afwerkingen en rustieke sfeer. In een landelijke keuken kom je vaak neutrale kleuren tegen, zoals wit, bruin- en grijstinten.

Woonkeuken met veel houten elementen, zwarte kranen en een grote robuuste eettafel.

Woonkeuken met veel houten elementen, zwarte kranen en een grote robuuste eettafel.

Landelijke keuken in boerenstijl met een groot fornuis en gezellige eettafel.

Landelijke keuken in boerenstijl met een groot fornuis en gezellige eettafel.   

2. De minimalistische design keuken

Een geheel andere stijl is de minimalistische keukenstijl. Een compleet andere sfeer dan de landelijke sfeer. De minimalistische stijl is rustgevend, strak en zeer modern. Er zijn bijna geen details te zien en alles is gebaseerd op strakke en heldere lijnen. Kenmerkende kleuren in een minimalistische keuken zijn zwart, wit en grijstinten vaak gecombineerd met een accentkleur voor sfeer en warmte. Is een minimalistische keuken helemaal jouw droomstijl? Lees dan meer over de 7 tips bij het kopen van een keuken.

Minimalistische designkeuken met spoeleiland en hoogglans wit.

Minimalistische designkeuken met spoeleiland en hoogglans wit.

3. Klassieke keukenstijl met een knipoog naar vroeger

De klassieke keukenstijl is een chique en nostalgische keuken. Een keuken die geïnspireerd is op de keuken van vroeger. Een charmante keuken met veel sfeer en warmte! Een klassieke keuken dankt zijn sfeer aan bijvoorbeeld retro accessoires. Denk aan vintage kranen, oude broodtrommels, een terazzo keukenblad, keukenspullen van vroeger en klassieke tegels.

4. Een stoere industriële keuken

Tenslotte zie je steeds vaker de industriële keuken vaak voorbij komen. Een stoere, robuuste keuken met ruwe materialen. Kleuren zoals grijs, zwart maar ook wit en beige komen vaak terug in de industriële stijl. Grove materialen, industriële elementen zoals lampen, tafels en stoelen en hout gecombineerd met roestvrijstaal.

Moderne keuken met een industrieel tintje, zoals de zwarte apparatuurkast en het keukeneiland met robuust hout.

Moderne keuken met een industrieel tintje, zoals de zwarte apparatuurkast en het keukeneiland met robuust hout.

Inspirerende keukenstijlen voor jouw persoonlijke smaak

Het is van belang dat de nieuwe keuken past bij jouw persoonlijk smaak en stijl van het interieur. Weet je al direct welke keukenstijl bij jou past? Dan weet je ook al snel waarop je moet letten in een keukenzaak. Nadat je jouw droomkeuken helemaal bepaald hebt en alles ontworpen is begint de keukenzaak, na aanbetaling, met jouw droomkeuken. Het enige wat jij nu nog moet doen is afwachten. Voordat je het weet staat jouw droomkeuken bij jouw thuis!

Bekijk ook

Kunstwerk van Amsterdams’ mooiste afval: kurk!

Begin dit jaar schreven we al over één van dé must-haves voor 2014: een wand …

Bekijk

Bepaal zelf je interieur met Meubel op Maat kopen

Ben je het zat om uren rond te lopen in woonwinkels zonder te vinden wat …

Bekijk

Kosten besparen met onderhoud van je cv-ketel

Je kent het wel: een cv-ketel. Deze ketel zorgt voor de verwarming van je woning …

Bekijk

Welk type raamdecoratie past in jouw interieur?

Raamdecoratie in een interieur is niet alleen functioneel maar ook een sfeermaker. Met de juiste …

Bekijk