4 tips voor een comfortabel huis

4 tips voor een comfortabel huis

  • 13 maart 2018

  • Door Woonhome.nl

Niets is lekkerder dan thuiskomen. Je huis is dé plek waar je het meest jezelf voelt en dus waar je je het meest comfortabel bent. Er zijn een aantal manieren om van je huis een plek te maken waar je heerlijk ontspant en je je echt thuis voelt. Met deze 4 tips maak je je huis zo comfortabel dat je er niet meer weg wilt.

Tip 1: Zorg voor een fijne temperatuur

In de koude wintermaanden is het fijn om thuis te komen in een warm huis. Als er vloerverwarming is, is het al helemaal fijn; heerlijk met blote voeten over een warme vloer lopen. Het is wel belangrijk dat de warmte goed in huis blijft. Daarvoor zijn isolatie en dubbel glas heel belangrijk. Het is dus goed om de isolatie en het glas in jouw huis te controleren. Zo blijft het huis aangenaam warm en bespaar je op je stookkosten.

Tip 2: Ga voor veel licht in huis

Een goed verlichte plek is een comfortabele plek. Licht speelt namelijk een grote rol in de sfeer van je huis. Met sfeerverlichting creëer je een ontspannen en warme sfeer. Maar zorg ook voor natuurlijk licht met grote ramen of een dakkapel. Uit onderzoek blijkt dat je met daglicht een betere concentratie hebt. Slaap je op zolder? Daar heb je vaak weinig daglicht, een dakkapel is dan een goede oplossing. Een dakkapel plaatsen brengt kosten met zich mee. Door verschillende offertes aan te vragen en dakkapel prijzen te vergelijken kies je eenvoudig de beste prijs. Zo geniet je ook op zolder van de voordelen van daglicht.

Natuurlijk licht zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren!

Natuurlijk licht zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren!

Tip 3: Relaxen op de bank

Stel je eens voor; een avondje bankhangen met je favoriete Netflix-serie of film. Daar hoort toch een super comfortabele bank bij? Voor veel mensen is de woonkamer namelijk de plek om in je relaxte bank televisie te kijken. Let bij het kiezen van een bankstel ook op andere eigenschappen. Wil je bijvoorbeeld een bank waar je lekker in wegzakt of een stevigere waar je goed rechtop zit. En als je kinderen of huisdieren hebt, is het beter om te kiezen voor een bekleding die je makkelijk schoonmaakt. Let bij het uitkiezen van de bank op de afmetingen, stof, functie en stijl van de meubels.

Tip 4: Gebruik de juiste kleuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren een grote invloed hebben op ons humeur. Houd dus rekening met welke kleuren je gebruikt in bepaalde ruimtes. In ruimtes waar je veel doet, is het handig om activerende kleuren te gebruiken als rood, oranje of geel. Dit kan erg goed uitpakken in de werkkamer of in de speelkamer van de kinderen. Kies rustige kleuren als groen, blauw of wit voor in de woonkamer of slaapkamer. Dit zijn namelijk plekken om te ontspannen.

Bekijk ook

Houten jaloezieën: zo verrijk je jouw interieur

Ze horen thuis in het rijtje met de populairste raamdecoratie van het moment. En ze …

Bekijk

Moderne kloostertafels – de nieuwste trend

Kloostertafels hebben we al een tijd niet meer gezien. Maar gelukkig is deze bijzondere tafel …

Bekijk

Kleuradvies voor je interieur

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur …

Bekijk

Tip: combineer deze woonstijlen voor een smaakvol interieur

Het komt steeds vaker voor dat we niet één specifieke woonstijl leuk vinden. Liever combineren …

Bekijk