4 tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen

4 tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen

  • 30 oktober 2017

  • Door Woonhome.nl

Hoera! Je hebt een nieuw huis gevonden om in te wonen. Heel erg leuk, maar waarschijnlijk ook spannend. Het is belangrijk om een verhuizing goed te organiseren, zodat je deze vlekkeloos kunt laten verlopen. Met deze tips ben je goed voorbereid op een soepele verhuizing!

Tip 1: Maak een planning

Allereerst: maak een overzichtelijke planning. Wanneer gaan jullie verhuizen? Welke periode komen er schilders of andere klusjesmannen over de vloer? Wanneer krijgen jullie de sleutel en wanneer moet je de sleutel van een eventuele huidige woning inleveren?

Zorg dat je planning zo gedetailleerd mogelijk is. Op deze manier ben je er zeker van dat je geen belangrijke data mist. Teken de planning uit op een (zelfgemaakte) kalender en je hebt een perfect overzicht. Zo voorkom je overlap tussen het brengen van dozen terwijl een schilder met de trap bezig is of andere onhandige situaties.

Tip 2: Maak een checklist

Maak aan het begin van de verhuizing een checklist met alle zaken die je moet regelen. Denk aan het aanvragen van internet en het opzeggen van de huur van je huidige woonruimte. Maar ook het bestellen van verhuisdozen en verpakkingsmateriaal om je spullen veilig in te kunnen verhuizen.

Wanneer je werkt met een checklist weet je zeker dat je niets kan vergeten. Werk de checklist regelmatig bij. Schrijf ook nieuwe punten op en kruis aan wanneer je zaken hebt geregeld. Een internetabonnement voor je nieuwe woning kan bijvoorbeeld vier weken duren. Door de datum op je checklist te noteren, heb je dit altijd bij de hand en weet je wanneer je het internet kunt verwachten.

Tip 3: Beginnen met inpakken

Inpakken is heel erg verleidelijk om snel mee te beginnen. Dat kan, maar wanneer een verhuizing pas over twee maanden plaats gaat vinden is het niet gezellig om de resterende tijd uit dozen te leven. Pak daardoor alleen in wat je op dat moment echt niet gaat gebruiken. Denk aan zomerkleding in de winter of bakspullen als je niet zo’n keukenheld bent.

Wanneer je een verhuizer inschakelt maakt hij of zij een schatting van het aantal dozen die nodig hebt om je hele interieur te verhuizen. Vraag aan hem of haar ook of je verpakkingsmateriaal en verhuisdekens kunt krijgen om je meubels en servies te beschermen. Hierdoor houd je je bezittingen allemaal heel erg netjes!

Tip 4: Verhuis belangrijke spullen zelf

Alles zit in dozen en je bent klaar om te gaan. Het is handig om tijdens een verhuizing de belangrijkste spullen in een aparte doos of tas te stoppen. Deze doos of tas houd je ten alle tijden bij je of bewaar je in de eigen auto. Denk hierbij aan een doos met je laptop(s), opladers van mobiele telefoons en je belangrijkste administratie.

Ook is het altijd goed om alle documenten omtrent een huurcontract of je hypotheek bij de hand te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je dit kwijtraakt bij een verhuizing en daarnaast is het altijd handig om bij de hand te houden!

Bekijk ook

5 + 1 Tijdloze top designstoelen

De stoel behoort tot de oudste meubelstukken ter wereld. Daar waar ze voor de 12de …

Bekijk

Dé tuintrends van 2019

De meteorologische lente is weer begonnen! Buiten kan het soms nog best fris zijn, maar …

Bekijk

Geniet zo lang mogelijk van je eigen huis met een traplift in stijl!

Blijven wonen in je eigen huis wil iedereen het liefst zo lang mogelijk. Helaas is …

Bekijk

Office tuesday: Een thuis voor Airbnb

Het vernieuwde Airbnb-kantoor in San Francisco ademt waar het jonge bedrijf voor staat: open, warm, …

Bekijk