4 voordelen van een ganzendonzen dekbed

4 voordelen van een ganzendonzen dekbed

  • 27 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

Een goed dekbed is super belangrijk voor je nachtrust. Sterker nog, je hele welbevinden –lichaam en geest-  heeft er baat bij. Het kiezen van het juiste dekbed hangt af van verschillende factoren. Bovendien heeft iedereen zo zijn persoonlijke wensen. In dit artikel lees je vier redenen om voor een ganzendonzen dekbed te gaan. Disclaimer: je slaapt gegarandeerd als een roos!

1. Vederlicht in gewicht

Doordat ganzenveren relatief veel warmte vasthouden is er verhoudingsgewijs weinig vulling nodig. Zo blijft het dekbed ook in de herfst en winter heerlijk warm. Daarnaast is zuiver ganzendonzen dekbed heerlijk licht in gewicht. En wist je dat dons een hoge vochtopname heeft (lees: heerlijk ademt)? Ganzendons is niet voor niets een favoriet onder vele slapers.

2. Warmteklasse: Er koeltjes én warm bijliggen

De één slaapt graag onder een warm dekbed. Een ander daarentegen komt juist tot rust onder een koeler dekbed. Of je ligt wel graag onder onder een dekbed in de zomer, maar hebt deze liever niet te warm. In dat geval zijn er ook ganzendonzen dekbedden in verschillende warmteklassen op de markt. Zo is er voor iedere smaak wat wils. Van een heerlijk warm dekbed tot een wat luchtiger dekbed voor in de warmere periodes. In de meeste gevallen is echter een gemiddelde warmteklasse de beste keuze. Deze is betrekkelijk warm in de winter en koel in de zomer.

Tip: Lig je zonder dikke deken(s) te rillen in bed van de kou, terwijl jouw bedgenoot het juist snel warm heeft? Dan bieden twee losse eenpersoons-dekbedden uitkomst. Zo liggen jullie samen in de juiste temperatuur.

3. Dekbed met weinig onderhoud

Iedereen ligt graag in een fris en schoon bed. Een donzen dekbed is gelukkig zeer makkelijk in het onderhoud. Zo hoef je deze niet te wassen. Hang het dekbed echter wel zo nu en dan buiten om het op te frissen. Daarnaast is het goed voor je dekbed een paar keer per week goed op te schudden. Het dekbed behoudt hierdoor een langere levensduur en blijft zo makkelijk 10 jaar goed. Een goed duurzaam alternatief dus.

Weinig onderhoud: een ganzendonzen dekbed.

Weinig onderhoud: een ganzendonzen dekbed.

Trendy dekbedovertrek met dekbed van ganzendons.

Trendy dekbedovertrek met dekbed van ganzendons.

4. 100% natuurlijk vulling van jouw dekbed

Het dons en de veren waarmee het dekbed is gevuld is 100% natuurlijk. Het isoleert behoorlijk en neemt daarnaast weinig vocht op. Bovendien maakt huisstofmijt geen kans bij ganzendons. In tegenstelling tot synthetische materialen, blijft ganzendons heerlijk fris aanvoelen. Viva la dons!

Bekijk ook

Zonwering voor lichtstraten

Daglicht is aangenaam, gezond en zorgt voor leefcomfort in huis. Precies daarom wil je zoveel …

Bekijk

Infographic met onmisbare woontips!

Dromen van wonen in een villa of groot huis, wie doet het niet? Een vrijstaand …

Bekijk

Voordelen van goede raamdecoratie op kantoor

Een kantoorruimte heeft twee functies: het creëren van een prettige én een functionele ruimte om …

Bekijk

Office tuesday: Mangrove (in het Schieblock in Rotterdam)

Ontmoet het hippe, ‘houten’ kantoor van Mangrove in Rotterdam! Mangrove - dat letterlijk 'een tropisch …

Bekijk