4x eenvoudige tips om langer thuis te blijven wonen

4x Eenvoudige tips om langer thuis te blijven wonen

  • 22 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Thuis blijven wonen is niet altijd vanzelfsprekend wanneer je leeftijd oploopt. Op leeftijd raken in je eigen huis is toch het prettigst en voelt vertrouwd. In je eigen omgeving wonen is vaak het fijnste, maar is dit nog wel mogelijk? Er zijn tegenwoordig veel aanpassingen die men in huis doorvoert om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Dit biedt niet alleen meer comfort maar dit geeft ouderen ook een veiliger gevoel. Met deze 4 eenvoudige tips blijf je langer en veilig thuis wonen!

Badmatten met antislip zijn de beste oplossing tegen een gladde badkamervloer!

Badmatten met antislip zijn de beste oplossing tegen een gladde badkamervloer!

#1 Voorkom een gladde badkamervloer

Een gladde badkamervloer zorgt voor veel ongemak. Je loopt verkrampt over de vloer, bang om te vallen én daadwerkelijk vallen is natuurlijk nog erger. De beste oplossing hier tegen is de vloer antislip te maken met matten. Door deze matten op de vloer te leggen zorg je ervoor dat er minder kans is op uitglijden. Een perfecte plek voor deze matten is bijvoorbeeld bij de douche of het bad. Dit zijn plekken die altijd nat zijn en dus gevaarlijk zijn om uit te glijden.

Met een traplift ga je makkelijker en vooral veiliger naar boven en beneden!

Met een traplift ga je makkelijker en vooral veiliger naar boven en beneden!

#2 Meer gemak met een traplift

Veel huizen hebben meerdere verdiepingen waardoor de slaapkamer zich vaak boven bevindt. Met een traplift versterk je het wooncomfort enorm. Het scheelt dat ouderen niet de trap zelf op en neer hoeven te lopen. Maar de grootste pluspunt is dat het veel veiliger is. Een oudere voelt zich veiliger en meer op zijn of haar gemak met een traplift. Een traplift is gemakkelijk te installeren en staat ook erg fraai in een trappenhuis. Daarnaast zijn er ook naast geheel nieuwe trapliften ook betaalbare trapliften die geheel gereviseerd zijn. Deze tweedehands trapliften zijn zo goed als nieuw en even veilig als een geheel nieuwe traplift.

#3 Maak het gemakkelijk met een Smart Home

Tegenwoordig zijn er ook veel ‘smart’ oplossingen voor in huis. Hierdoor is thuis blijven wonen veel gemakkelijker dan voorheen. Zo is de verlichting in huis bijvoorbeeld te bedienen via een smartphone of tablet. Zo zijn er speciale alarm alerts in te stellen wanneer iemand medicijnen moet innemen. Dit zijn allemaal kleine toevoegingen die ervoor zorgen dat een oudere langer zelfstandig blijft wonen zonder teveel hulp van buitenaf.

Deze tips moeten ervoor zorgen dat jij gelukkiger en langer thuis kunt blijven wonen!

Deze tips moeten ervoor zorgen dat jij gelukkiger en langer thuis kunt blijven wonen!

#4 Blijf sociaal actief

Behalve alle aanpassingen in huis is het sociale aspect ook van belang. Goed contact met familie, buren en vrienden zorgt ervoor dat er ook sneller even hulp is voor de kleinere klusjes in huis. Daarnaast geeft het ook een prettig gevoel om te weten dat er mensen voor je klaar staan.

Bekijk ook

Compacte LED inbouwspots met maar 2 cm inbouwdiepte

LED-spots zijn tegenwoordig niet alleen duurzaam maar ook de sfeerbrengers in huis. Ze zijn subtiel, …

Bekijk

Geef kleur aan je tuin met grind

Dat heerlijk knerpende geluid van grind als je eroverheen loopt of rijdt … Dat bepaalt …

Bekijk

Interior: All white everything

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)De fashionista’s onder ons is het vast wel opgevallen: de all white everythingtrend. …

Bekijk

Het geheim van de smid

Het licht niet voor de hand om een vaas te smeden. Toch is het helemaal …

Bekijk