4x Tips voor de juiste parasol voor jouw tuin

  • 13 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

In het voorjaar willen we van elk zonnestraaltje in de tuin of op het balkon genieten. Midden in de zomer is het soms wel eens te heet om echt in de zon te zitten. Op deze momenten is een parasol de perfecte oplossing tegen het hete en felle zonlicht. Vanwege het grote oppervlak van een parasol is het goed om na te denken waar je de parasol wilt plaatsen. Waar heb je schaduw nodig en waar wil je toch nog wat zon hebben? In dit artikel lees je alle tips over de aanschaf van de juiste parasol.

Met een goede parasol kun je buiten eten, zonder in fel zonlicht te zitten.

Met een goede parasol kun je buiten eten, zonder in fel zonlicht te zitten.

#1: Welke designparasol past in jouw tuin?

De grootte van de tuin is de bepalende factor wanneer je voor het formaat parasol kiest. Wanneer je een grote tuin hebt dan kies je voor een stok- of een mooie zweefparasol. Is jouw tuin iets kleiner? Zoals een stadstuin, dakterras of balkon? Dan wil je graag zonbescherming maar ook hier en daar nog wat zon. Kies dan voor een handige wandparasol die je aan de wand monteert. Hiermee win je ruimte doordat je geen stok hebt. Daarnaast draai je een wandparasol ook heel gemakkelijk alle kanten op zodat je met de zon meedraait. Bekijk eens de verschillende soorten parasols van Solero.

#2: De functie van een parasol

Een parasol gebruik je voornamelijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Maar wist je dat je met een grote rechthoekige designparasol ook een mooie verbinding tussen huis en tuin maakt? Daarnaast is het ook de ideaal om een schaduwplek op één specifieke plek in de tuin te creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan bescherming tegen de zon bij de tuintafel. Met een mooie zweefparasol krijg je een mooi stukje schaduw bij je tuintafel en geniet je van de zon op andere plekken in de tuin. Met een zweefparasol staat de stok verder van het parasoldoek zodat je meer ruimte overhoudt bij de tuintafel.

Naast het weren van licht, kan een parasol ook verlichten.

Naast het weren van licht, kunnen parasols ook verlichten.

Een zweefparasol heeft de stok verder weg staan van het doek, wat meer ruimte oplevert bij de tuintafel.

#3: Het materiaal van een parasol

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe designparasol stuit je al gauw op de verschillende materialen. Een duurzaam materiaal zoals aluminium is bijvoorbeeld een goede keuze. Aluminium heeft een hoge weerstand tegen allerlei weersomstandigheden, is licht van gewicht en hierdoor gemakkelijk te verplaatsen.

#4: Parasols in allerlei vormen en kleuren

Een parasol in de tuin zorgt voor een knusse sfeer. De vorm en kleur bepalen voor een groot deel de uitstraling. Zo zijn er parasols met een klassieke uitstraling of juist met een strakke moderne uitstraling. Wanneer je kiest voor een grote parasol adviseren wij een niet te opvallende kleur te kiezen. Hierdoor krijgt de tuin een neutrale, rustgevende uitstraling. Wanneer je een kleine ronde parasol overweegt dan is opvallen met een felle kleur juist wel weer erg leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan opvallende gele parasols met een echte zomerse look!

4x Tips voor de juiste parasol voor jouw tuin

Met een goede parasol kun je buiten eten, zonder in fel zonlicht te zitten.

Bekijk ook

Top 5 Netflix series voor interieurfans

Er is een steeds groter aanbod met geweldige series. Comedy, drama, docu, food en fantasie …

Bekijk

Gratis kaartjes voor de vt wonen & design beurs 2 t/m 7 oktober

Yes, het is bijna zover! De vt wonen & design beurs in de RAI vindt …

Bekijk

5 Toffe tips voor de mooiste wanddecoratie

Om een interieur in te richten zijn er tegenwoordig zoveel manieren om een sfeer te …

Bekijk

Office Tuesday - Greetz: een kantoor dat jou vrolijk begroet

Greetz is de eerste, échte online wenskaartenservice van Nederland. Bij Greetz kun je online wenskaarten ontwerpen en …

Bekijk