5 nieuwe tuin trends van 2019!

5 nieuwe tuin trends van 2019!

  • 19 december 2018

  • Door Yannick Bertrand

Het is alweer tijd om na te denken over de tuin in 2019. Wat gaan we met de tuin doen? Welke vaste planten komen erbij en gaan weg? Of gaan we misschien wel het een en ander bouwen in de tuin? De tuin trends van 2019 helpen ons een handje op weg. Doe inspiratie op voor jouw eigen tuin met deze leuke trends!

Ga bijvoorbeeld aan de slag met de kinderen, verbouw groente of plant bloemen in de tuin!

Trend 1: Een collage tuin!

Een tuin is niet een geheel dat helemaal van tevoren bedacht is. Een tuin groeit met je mee. Hierdoor ontstaat er een collage van vlakken in een tuin. Een trend die weer gaan zien. Een tuin waar van alles in gebeurd. Van groente verbouwen tot kinderen die er spelen. Maar ook genoeg ruimte om te ontspannen.

Trend 2: Romantiek

De romantiek komt weer helemaal terug. Denk aan de inspiratie die je opdoet in een kasteeltuin. Gedecoreerde tuinmeubelen, rijke begroeiing, volbloeiende borders en meer. Diepe en opvallende kleuren zoals roze, paars, goud en koper maakt deel uit van een romantische tuin. Verwerk deze kleuren bijvoorbeeld ook in je tuin door middel van prachtige tuinstoelkussens

In de winter is een terrashaard een aanrader om gezellig met zijn allen nog steeds buiten te zitten!

In de winter is een terrashaard een aanrader om gezellig met zijn allen nog steeds buiten te zitten!

Trend 3: De jaar tuin

Een tuin waarin we het gehele jaar plezier hebben. De tuin is een plek waar je 4 seizoenen van geniet. Dus zorg ook in de winter voor een mooie tuin. Dit doen we door middel van tuinverlichting, siergrassen, wintergroene beplanting en handige accessoires zoals een terrashaard. Een terrashaard is er in allerlei formaten en stijlen. Er zijn zelfs prachtige goedkope terrashaarden te vinden!

Trend 4: Een stoere tuin met ruimte voor natuur       

Deze tuin geeft de natuur de ruimte waar het kan en bepaalt ook duidelijk grenzen. Zwart, industrieel en robuust maken deel uit van deze tuin. Een tuin die aansluit op de industriële interieur stijl van de afgelopen jaren. 

Trend 5: Tijdloos

De tijdloze tuin kent ook zijn weg in 2019. Rustige kleuren gecombineerd met boeiende beplanting. Genieten van de tuin die jarenlang niet gaat vervelen dankzij de tijdloze kleuren en materialen.

Bekijk ook

Keramische tuintegels voor een onderhoudsarme tuin!

Keramiek is een van de meest gekozen materialen voor terrastegels. Het aanbod is ontzettend groot …

Bekijk

Dit zijn de voordelen van halfverharding in je tuin

Wil je een deel van de tuin bestraten maar voel je weinig voor tegels of …

Bekijk

5 nieuwe tuin trends van 2019!

Het is alweer tijd om na te denken over de tuin in 2019. Wat gaan …

Bekijk

Je woning een nieuwe uitstraling geven

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droomhuis. Maar die krijg je niet vanzelf. …

Bekijk