5 tips voor een moderne tuin

5 tips voor een moderne tuin

  • 09 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Wil je graag een moderne tuin maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn genoeg dingen om jouw tuin een moderne look te geven. In dit artikel volgen een aantal tips ter inspiratie voor het inrichten van een moderne tuin!

Tuintegels zijn ideaal om te spelen met strakke lijnen en een rustig beeld!

Tuintegels zijn ideaal om te spelen met strakke lijnen en een rustig beeld!

Gebruik grote tuintegels

Door grote tuintegels in banen te leggen creëer je strakke lijnen en een rustig beeld. Heb je toch liever een iets speelser effect? Combineer dan tuintegels van verschillende afmetingen. Tegenwoordig zijn keramische tegels een populaire keuze. Ze zien er prachtig uit en hebben een strakke look, maar zijn daarnaast ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk.

Kies voor een strakke erfafscheiding

De erfafscheiding die je gebruikt in je tuin heeft een grote impact op de sfeer van je tuin. Voor het inrichten van een moderne tuin is een strakke erfafscheiding dus van belang. Kies bijvoorbeeld voor een mooie beton schutting of een schutting van composiet, deze hebben namelijk een moderne look. En vermijd juist tuinafscheidingen zoals een houten schutting of een heg, want deze hebben juist een natuurlijke uitstraling en passen dus niet in een moderne tuin.

Een goede erfafscheiding van beton of steen geeft jouw tuin als snel een moderne look!

Een goede erfafscheiding van beton of steen geeft jouw tuin als snel een moderne look.

De juiste beplanting maakt een groot verschil

Strak gesnoeide hagen passen goed in een moderne tuin. Denk hierbij aan een taxus blokhaag. Of buxus die in allerlei verschillende geometrische vormen zijn gesnoeid, zoals bollen en kubussen. Daarnaast zijn ook siergrassen een populaire keuze voor moderne tuinen. Let er echter wel op dat je niet te veel verschillende soorten beplanting in je tuin plaatst. Je kunt beter voor een klein aantal soorten planten kiezen en deze in  groepen plaatsen. Hiermee behoud je namelijk de rust in de tuin.

Denk goed na over de juiste verlichting

Met de juiste tuinverlichting geniet je ook ‘s avonds en in het donker van je moderne tuin. Veel mensen zien tuinverlichting als een detail, maar het heeft juist een grote invloed op de sfeer van je tuin. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens erg praktisch! Gebruik tuinverlichting om specifieke elementen in je tuin uit te lichten. Denk aan een strakke vijver, pergola of boom. Maar ook wandspots op een schutting of buitenmuur voegen veel sfeer toe aan je tuin. Denk er echter wel van tevoren goed over na, zodat tijdens de tuinaanleg gelijk alle benodigde kabels aangelegd kunnen worden.

Bloembakken en beplanting geven jouw tuin de finishing touch!

Bloembakken en beplanting geven jouw tuin de finishing touch!

Mooie accessoires maken je tuin helemaal compleet

Accessoires zoals bloembakken, grote bloempotten, een loungeset of andere decoraties zijn de finishing touch voor je moderne tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar vooral witte accessoires passen over het algemeen erg goed in een moderne tuin.

Advies van een professionele hovenier

Naast de tips en ideeën uit dit artikel zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden voor het inrichten van een moderne tuin. Voor meer inspiratie is het ook het overwegen waard om eens met een hovenier in gesprek te gaan. Met hun kennis en ervaring kunnen ze je van passend advies voorzien. En bovendien hebben ze vaak ook nog tips en ideeën waar je zelf nooit aan zou denken!

Ga ook eens in gesprek met een hovenier om zo bij jouw ideale en perfecte tuinontwerp te komen!

Ga ook eens in gesprek met een hovenier om zo bij jouw ideale en perfecte tuinontwerp te komen.

Bekijk ook

Chinees wijnkopje voor maar liefst 26 miljoen euro!

Het is slecht 8 cm groot, beschilderd met hanen en kippen, zeer breekbaar en maar …

Bekijk

Zelf een vloer leggen? Zo pak je dat goed aan!

Zelf een vloer leggen, dat kan in principe iedereen. Een vloer goed leggen, kan op …

Bekijk

Jouw huis zelf isoleren en bespaar!

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat het beter isoleren van je huis geld bespaart. …

Bekijk

Een nieuwe wasmachine? Lees deze tips!

Kleding, beddengoed, zwemspullen, de knuffels, duploblokjes (ja dat kan echt!)…Met kinderen in huis staat de …

Bekijk