5 tips om inbraken te voorkomen

  • 08 januari 2017

  • Door Woonhome.nl

Stel je voor, je komt thuis na een gezellig weekendje weg met vrienden en tot je schrik ontdek je dat er is ingebroken. De deur is geforceerd en bij binnenkomst zie je dat je hele huis overhoop is gehaald. Al je waardevolle spullen zijn weg, evenals het veilige gevoel dat je in je eigen huis hoort te hebben. Een ware nachtmerrie, vind je niet? Neem daarom preventief maatregelen met onze 5 tips om inbraken te voorkomen.

Buitenverlichting met bewegingssensor

Verlichting is een zeer effectieve manier om inbrekers af te schrikken als ze op jouw terrein komen. Natuurlijk lopen inbrekers het liefste in het donker om te voorkomen dat ze gezien worden. Een dief schrikt daarom behoorlijk als hij ineens in de spotlight staat. De kans is groot dat ze zich op dit moment al bedenken en rechtsomkeert maken. Ga daarom voor buitenverlichting met bewegingssensor in je voor- en achtertuin.

Young brunette woman entering code on keypad of home security alarm. Video intercom next to alarm keypad.

Werk samen met je buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Samen kunnen jullie de buurt in de gaten houden en elkaar op de hoogte houden van rare snuiters in de straat of vreemde situaties. Maak samen een WhatsApp groep, Facebookpagina of een e-maillijst aan en houd elkaar via deze weg op de hoogte. De kans is namelijk groot dat als er bij iemand is ingebroken de buren de week daarna aan de beurt zijn. Zo voorkom je dus samen inbraken.

woonhome-buren-preventie-inbraak

Leg waardevolle spullen uit het zicht

Breng inbrekers niet in de verleiding om in te breken en berg daarom al je waardevolle spullen netjes op. Op het moment dat inbrekers op pad gaan en ze zien een mooie tablet, laptop of spelcomputer bij jou in huis, dan grijpen ze deze gelegenheid met beide handen aan.

Stevige ramen

Het ingooien van een ruit is een van de meest voorkomende inbraakmethodes. Hoewel dit behoorlijk wat herrie geeft is het wel een methode waarbij inbrekers snel binnen zijn en met jouw spullen ook weer snel buiten staan. Dubbel glas maakt het al lastiger om op deze manier binnen te komen, maar een nog betere manier om dit te voorkomen is de glazen ruiten te vervangen door polycarbonaat platen. Deze platen zien eruit als glas, maar zijn een stuk steviger en nagenoeg onbreekbaar. Een uitstekende inbraakwerende oplossing dus.

Goede sloten en dievenklauwen

Mocht een inbreker zich niet laten wegjagen door bovenstaande maatregelen en uiteindelijk aankomen bij je woning… Voorkom dan door middel van goede sloten dat ze daadwerkelijk naar binnen komen. Ervaren inbrekers krijgen een slot binnen no-time open. Maak het ze lastig door betere sloten. Hoe langer dieven erover doen om een slot te kraken, hoe groter de kans dat ze hun poging voortijdig afbreken. Kies voor sloten en overige beveiliging die voldoen het aan politiekeurmerk veilig wonen. Met de maatregelen die dit politiekeurmerk aanbeveelt kan de kans van een geslaagde inbraak tot wel 95% afnemen.

woonhome-tips-voorkomen-inbraken-buren-licht-tuin

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeker voor het voorkomen van inbraken. Niet alleen voor de mogelijke materiële en financiële schade, maar ook voor je eigen emotionele schade. Een inbraak kan er namelijk voor zorgen dat jij je niet meer veilig voelt in je eigen huis. Voorkom een inbraak daarom met bovenstaande tips en laat de inbrekers lekker in de kou staan.

Bekijk ook

Woontrend 2018-2019: Op Zen Japans

Japan, het land van de sushi, de vele tempels, Washi tape, kimono’s en de prachtige …

Bekijk

Maak een statement met een robuuste eettafel

Heb jij al een robuuste eettafel in huis? Dit industriële meubelstuk is echt een must …

Bekijk

Haal de zomer in huis met een hangstoel voor binnen

De warmste maanden van het jaar liggen officieel achter ons. Gelukkig is er niets dat …

Bekijk

Kleurrijke kunst voor in huis

Een schilderij aan de wand maakt je interieur compleet. Ook zorgt een kleurrijk doek voor …

Bekijk