5 tips om je woonkamer gezellig in te richten

Door:
Woonhome.nl

29 oktober 2016

Vooral als de winter er weer aan komt, wil je een gezellige, warme en knusse woonkamer. Een heerlijke plek om weg te kruipen als het buiten koud is, een lekker hoekje om rustig te lezen of een gezellige ruimte om je familie te ontvangen. Nu de tuin is uitgesloten, is het de woonkamer waar je je visite zult laten neerstrijken. Zorg dus dat deze ruimte mooi is ingericht en dat het er heerlijk gezellig wordt met deze 5 handige tips!

woonhome-hoekbank-hoek-bank-plaids-kussens-gezelligheid

Je woonkamer gezellig inrichten met plaids en kussens

Tip 1. Gezellige meubels

Er zijn genoeg meubels die gezelligheid uitstralen. Zo is een hoekbank een goede keuze. Een hoekbank is gezelliger dan een gewone bank, omdat je elkaar gemakkelijk aan kunt kijken en gezellig kunt kletsen.

“Tip: bekijk de hoekbanken van Leenbakker!”

woonhome-gezelligheid-knus-woonkamer-tips-plaids-kussens-kleedjes

Gezelligheid in je woonkamer met plaids en kussens of kleedjes

Tip 2. Kussens en kleedjes

Door op verschillende handige plaatsen wat kussens en kleedjes neer te leggen, creëer je al snel een warme, gezellige sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere hoekbank met lichte kussentjes of andersom. Tip: kies voor zachte, wollige kussentjes of voor een heerlijke bonten plaid.

Tip 3. Decoraties en kaarsen

Decoraties en met name kaarsen zorgen voor een heerlijke en gezellige sfeer in je woonkamer. Zet hier en daar wat kaarsen neer en zorg voor wat leuke, levende plantjes. Verder doen waxinelichtjes het natuurlijk ook goed. Tip: heb je al eens gedacht aan het neerzetten van een grote altaar kaars?

Tip 4. Warm licht in huis

Zorg voor warme verlichting door in alle armaturen minder felle lampen te draaien. Kies voor een warme ‘lichttemperatuur’ tussen 2700 en 3000 Kelvin (dit staat op de verpakking). Zo heb je warm licht dat een zachte gloed verspreid en zorgt voor meer gezelligheid. Tip: stap meteen over op LED nu je toch bezig bent, zo bespaar je ook nog eens geld!

woonhome-hout-gezellig-accessoires-in-je-huis-interieur

Hout voor gezelligheid en accessoires zoals kussens en kleedjes

Tip 5. Houtkleuren in huis

Wil je een warme sfeer in huis creëren, dan zorg je voor warme houtkleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkere houtkleur voor de meubels of de vloer. In tegenstelling tot zwart, wit en grijs zijn houttinten vaak warme kleuren die voor gezelligheid zorgen.

“Tip: houd je niet van laminaat of hout, kies dan voor hout-imiterende tegels”

Dankzij deze praktische tips wordt ook jouw woonkamer omgetoverd tot een gezellig paradijsje waar je de winter wel mee doorkomt. De warmte en gezelligheid zijn niet alleen fijn voor jou: ook je visite zal razend enthousiast zijn over jouw perfecte inrichting! Nog een laatste algemene tip voor als je je woonkamer gezelliger in wilt richten: kies voor veel losse decoraties die je in het voorjaar gemakkelijk kunt wisselen. Zo kun je in het voorjaar bijvoorbeeld kiezen voor kussentjes en kaarsen in pasteltinten. Met het hoekbank zit je het hele jaar goed als het gaat om gezelligheid!

Bekijk ook

Tips voor het opknappen van de buitenkant van je huis

Natuurlijk is het leuk om met het interieur van je huis bezig te zijn, en …

Bekijk

De 'nieuwste' vloertrend: New Classic

Ben jij al gevallen voor een visgraat vloer met gedessineerd kleed én een fluwelen bank? …

Bekijk

Elektrische gordijnen bedienen met een app

De huidige generatie smartphones zijn volwaardige computers met een klein beeldscherm. Bij een tablet heb …

Bekijk

Kussens op maat voor je loungeset

De tuin is tegenwoordig een hele belangrijke plek. Net als in de woonkamer wil je …

Bekijk