5 tips voor een goede voorbereiding van je verhuisdag

  • 02 augustus 2017

  • Door Woonhome.nl

Voor veel mensen gaat een verhuizing gepaard met de nodige stress en onvoorziene zaken en kosten. De beste manier om veel stress te voorkomen is een goede voorbereiding. Hieronder geven we 5 tips voor een juiste voorbereiding van de grote verhuisdag.

Tip 1. Checklist verhuizen

Houd ten alle tijden een handige checklist voor het verhuizen bij de hand. Met deze checklist zie je in één oogopslag wat je allemaal te wachten staat. Dit begint al bij een aantal weken vóór, tot een aantal dagen na de verhuizing.

Tip 2. Vraag vrienden en familie om hulp

Een verhuizing doe je niet graag alleen, het kost namelijk veel te veel tijd. Bovendien is er zoveel werk te doen dat je dit nooit in je eentje aan kunt. Ook is het gezellig om samen met vrienden en familie aan de slag te gaan. Plan een paar dagen in en vraag wie er op die momenten wil helpen. Zo kun je in één dag heel wat werk verzetten en al je spullen in dozen inpakken. Weer een stap dichterbij.

Hispanic Family Moving Into New Home

Tip 3. Berg kostbare spullen op

Tijdens een verhuizing ontkom je er niet aan dat er spullen sneuvelen. Een ontbijtbordje maakt niet zoveel uit, maar heb je een waardevolle vaas of een duur schilderij? Dan is het een ander verhaal. Om jezelf deze stress te besparen kun je kiezen voor opslag van je inboedel. Zo staan je waardevolle spullen tijdens de chaotische verhuizing netjes en veilig opgeborgen.

Tip 4. Neem goede spullen over

Het komt regelmatig voor dat er in het nieuwe huis nog een goede vloer ligt. Voor de vorige bewoners kost het meer tijd om de vloer te laten liggen dan hem aan de nieuwe bewoners te kopen. En voor jou als nieuwe bewoner scheelt het ook veel tijd én geld. Dit geldt tevens voor andere spullen zoals een goede kast of een tuinhuisje.

Tip 5. Pleeg de nodige onderhoud

Voordat je al je spullen naar je nieuwe woning verhuist, is het verstandig om eerst de nodige onderhoud aan je nieuwe woning te plegen. Een goede opfrisbeurt, zowel binnen als buiten, laat je nieuwe huis weer stralen. Denk aan het reinigen van de gevel en het dak en het verven van de houten kozijnen. Ook binnen kunnen de muren een likje verf gebruiken en geef de rest een grondige schoonmaakbeurt. Is dit allemaal gedaan dan hoef je tijdens de grote verhuisdag enkel de meubels en andere spullen over te huizen. Kortom veel meer overzicht en veel minder stress.

Bekijk ook

Bepaal zelf je interieur met Meubel op Maat kopen

Ben je het zat om uren rond te lopen in woonwinkels zonder te vinden wat …

Bekijk

Opbergruimte nodig? Ga voor een buffetkast!

De buffetkast: eyecatcher en opbergruimte in één Het hebben van te weinig opbergruimte in huis is …

Bekijk

Een bouwtekening: voor een verbouwing én nieuwbouw!

Wanneer iemand ervoor kiest om te gaan verbouwen, aanbouwen of helemaal nieuw bouwen dan is …

Bekijk

Beveiligen en bewaken met een beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s zijn al lang niet meer alleen voor grote bedrijven. Het is gewoon mogelijk om …

Bekijk