5 tips voor een landelijke look in je keuken

Door:
Woonhome.nl

23 september 2016

De populariteit van landelijke keukens is de laatste jaren weer toegenomen. Blijkbaar vallen we tegenwoordig steeds vaker voor de rustige, warme en gemoedelijke sfeer die in een landelijke keuken heerst. Bij een landelijke keuken gaat het erom dat de ruimte op zo’n manier wordt ingericht dat de plattelandssferen voelbaar zijn. Ook wanneer je in de stad woont, kun je voor een landelijke keuken kiezen. We hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet waarmee je jouw keuken van een landelijke look voorziet.

1. Gebruik veel hout in je keuken

De warme sfeer is kenmerkend voor een landelijke keuken. Maar hoe creëer je nu zo’n sfeer? Onder andere door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout. Denk aan een houten tafel, houten stoelen en een houten vloer. Maar bijvoorbeeld ook houten keukenkastjes voor de perfecte landelijke sfeer.

woonhome-landelijke-keuken-tips-1

Landelijke sfeer in je keuken

2. Gebruik lichte kleuren in je keuken

Landelijke keukens hebben een toegankelijk karakter. Dit komt vooral door het gebruik van lichte, zachte kleuren. Wit, beige, olijfgroen, lichtgrijs en bruin doen het altijd goed in een landelijke keuken. Hou je meer van wat fleurige accenten? Er zijn uiteraard ook mogelijkheden voor een landelijke keuken met wat meer kleur.

woonhome-landelijke-woonkeukens-keukens-keuken-landelijk-fornuis

Landelijke look, met een mooi landelijk fornuis

3. Kies voor een groot vrijstaand fornuis met schouw

Wanneer je verschillende landelijke keukens met elkaar vergelijkt, valt je waarschijnlijk direct iets op: iedere landelijke keuken is voorzien van een vrijstaand fornuis met daarboven een brede schouw. Dé eyecatcher in de keuken die zorgt voor de perfecte nostalgische uitstraling.

woonhome-keuken-landelijk-keukens-hout-handgrepen-fornuis-licht-2

Landelijke look in je keuken met houten handgrepen

4. Voorzie de keukenkastjes van bijpassende grepen

Handgrepen hebben veel invloed op de uitstraling van je hele keuken. Komgrepen en keukenknoppen staan prachtig in landelijke keukens.

woonhome-landelijke-keuken-tips-3

Landelijke keuken

5. Maak plaats voor landelijke accessoires

Last but not least: accessoires. Want zonder accessoires is het lastig om het ultieme landelijke gevoel in je keuken naar boven te halen. In een landelijke keuken wordt geleefd en dat mag je dan ook gerust laten zien. Accessoires waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld glazen potten, kookboeken, bloemen, planten, kaarsen en een houten messenblok.

Benieuwd hoe het resultaat er uit kan komen te zien? De landelijke keukencollectie van Mandemakers Keukens geeft hier een goed beeld van weer. Bekijk de verschillende mogelijkheden en kies voor een keuken waar jij jezelf prettig bij voelt.

Bekijk ook

6 tips om je huis mooi & netjes te houden

Het liefst woont iedereen in een huis dat Pinterest-perfect is. Meubels netjes, geen rommel in …

Bekijk

Het juiste hout voor je open haard

Knisperend vuur, een magnifiek vlammenspel en een warme, aangename temperatuur. Een open haard heeft iets …

Bekijk

Bijzondere muurbedekking: Laminaat

Misschien heb je het al eens ergens gezien. De nieuwe interieurtrend waarbij laminaat, bedoeld voor …

Bekijk

Vrijdag Top 5 om 17.00 uur! Top 5: BBQ-producten

Weekend en warm weer: de perfecte combinatie om te barbecueën! Op Woonhome.nl hebben we vijf …

Bekijk