5x Opbergtips voor de kleine badkamer

5x Opbergtips voor de kleine badkamer

  • 03 december 2019

  • Door Dylan Bouwman

De badkamer is vaak niet de grootste ruimte van het huis. Toch heb je in de badkamer vaak veel accessoires en badkamerspullen nodig. Daarom vergt de badkamer wat meer aandacht als we het hebben over opbergen. Alles krijgt een handige plek zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Lees deze 5 opbergtips voor de kleine badkamer om alles netjes en geordend te houden.

Opbergtip 1: De spiegelkast met extra ruimte

Een spiegelkast neemt nauwelijks meer ruimte in dan een wandspiegel. Toch berg je er veel meer badkamerspullen in op. Denk bijvoorbeeld aan cremes, gel, tandenborstels, tandpasta en sprays.

Benut alle beschikbare ruimtes om spullen op te bergen

Benut alle beschikbare ruimtes om spullen op te bergen

Opbergtip 2: Gebruik de ruimte boven je toilet

Boven het toilet is er vaak ruimte die je niet optimaal benut. De ruimte benut je wel op een efficiënte manier door er plankjes te maken. Hierdoor creëer je extra opbergruimte voor handdoeken, mandjes met accessoires en toiletspullen.

Opbergtip 3: Wandhaken aan de wand

Heb je geen ruimte voor een badkamerkast in de badkamer? Ga dan voor wandhaken aan de muur. Een lege muur is er altijd wel dus gebruik die ruimte dan ook zo optimaal mogelijk. Een wand haak is heel handig om bijvoorbeeld natte handdoeken aan op te hangen. Maar ook de badjas of je pyjama hangt gemakkelijk aan een leuke wand haak. Er zijn veel trendy wandhaken te vinden die helemaal aansluiten op de stijl van jouw badkamer.

Wandhaken zijn ideaal voor het ophangen van handdoeken

Wandhaken zijn ideaal voor het ophangen van handdoeken

Opbergtip 4: Inbouw nis in de douche

Een inbouw nis is een handige plek als opbergruimte voor shampoo en douchegel. Deze werk je weg in de muur in de douche om meer opbergruimte te creëren. Heb jij geen nis? Bouw er dan zelf eentje in of laat dit doen om meer opbergruimte voor alle toiletspullen te creëren. Past dit toch niet helemaal in jouw badkamer? Ga dan voor een doucherek in de douche. Deze is overal verkrijgbaar en is ook in verschillende stijlen te vinden.

Opbergtip 5: Badkamermeubel onder de wastafel

De ruimte onder de wastafel is ook een mooie ruimte om te benutten als opbergruimte. Een wastafelmeubel onder de wastafel is dan een must. In deze open of gesloten kast is er veel ruimte voor handdoeken, washandjes maar ook toiletspullen. Heb je genoeg ruimte? Dan kies je bijvoorbeeld voor een badkamermeubel met lades waarin je allerlei spullen opbergt uit het zicht.

Een wastafelmeubel geeft extra opbergruimte

Een wastafelmeubel geeft extra opbergruimte

Bekijk ook

Michael Robbins - Met vakmanschap houten designmeubels maken

Tussen de bomen en het robuuste landschap in de Hudson Valley van New York staat …

Bekijk

Ho Ho Ho! Gave originele kerstbomen

Maak het jezelf deze kerst lekker gemakkelijk met een sfeervolle kerstboom. Een originele manier van …

Bekijk

Zo geef je de keuken een industriële uitstraling

Regelmatig zie je de industriële woonstijl voorbijkomen. Het is dan ook op allerlei manieren toe …

Bekijk

Gastblogger Archana op Woonhome

Super leuk! Naast Sheelagh hebben we deze maand nog een gastblogger op Woonhome.nl: Archana Haarnack. …

Bekijk