5x originele plek voor een vloerkleed

5x Originele plek voor een vloerkleed

  • 12 januari 2020

  • Door Woonhome.nl

Een vloerkleed is een sfeermaker in het interieur. De meest voor de hand liggende plek voor een vloerkleed is de woonkamer. Hier geeft een vloerkleed, vaak in een zithoek, een knusse en warme sfeer. Maar er zijn nog meer originele plekken in huis waar vloerkleden goed tot hun recht komen. In dit artikel lees je om welke plekken dit gaat.

Niet alleen de woonkamer is een goede plek voor een vloerkleed!

Niet alleen de woonkamer is een goede plek voor een vloerkleed!

Groen vloerkleed met een subtiel trendy patroon.

Groen vloerkleed met een subtiel trendy patroon.

#1: Breng warmte in de slaapkamer met een vloerkleed

Ligt er in de slaapkamer een houten of laminaat vloer? Dan is het heel fijn om een groot vloerkleed in de slaapkamer te leggen. Dit geeft een warm en comfortabel gevoel zodat je geen koude voeten krijgt wanneer je uit bed stapt. Kies voor in de slaapkamer een zachte kleur die niet te fel is. Een warme, gezellige kleur is bijvoorbeeld een okergeel vloerkleed.

Hema vloerkleed groen 170 x 240

Een groen vloerkleed van 170 bij 240 cm met een vintage uiterlijk. Onder het vloerkleed zit een antislip laag waardoor het kleed goed blijft liggen.

Vloerkleed HEMA - 170 x 240 cm - mintgroen

Een mintgroen vloerkleed van 170cm bij 240 cm met een sfeervol grafisch dessin. Het vloerkleed heeft een handige antislip laag waardoor het goed op de grond blijft liggen.

#2: Creëer een warm onthaal in de gang met een kleed

De entree en gang is de eerste plek waar je het huis betreedt. Hier proef je direct de sfeer van het huis en werkt dus eigenlijk als je eigen visitekaartje. Een mooi warm vloerkleed brengt een extra dimensie aan in de gang bij binnenkomst. Bovendien zorgt het voor extra warmte in een ‘koude’ gang. Wij adviseren om een laagpolig vloerkleed te kiezen voor in de gang omdat je deze gemakkelijker schoon houdt. Mocht jouw gang niet ruim genoeg zijn voor een groot vierkant tapijt, ga dan voor een lang smal vloerkleed. Of wat dacht je van twee smallere kleden achter elkaar met een Oosterse of Perzische print?

Okergeel is een gezellige, warme kleur doe jouw slaapkamer bijvoorbeeld nog knusser maakt!

Okergeel is een gezellige, warme kleur doe jouw slaapkamer bijvoorbeeld nog knusser maakt!

Een vloerkleed op de gang zet gelijk een goede toon voor de sfeer in huis!

Een vloerkleed op de gang zet gelijk een goede toon voor de sfeer in huis!

#3: Decoreer de muur en maak van een vloerkleed een wandkleed

Heb je nog een prachtig vloerkleed liggen én een lege wand in een ruimte? Maak dan van de nood een deugt en hang het kleed op aan de wand. Denk eens aan die lege wand in de gang, slaapkamer of woonkamer? Het kleed zorgt voor een warme sfeer én betere akoestiek in de ruimte.

#4: Vrolijk vloerkleed in de kinderkamer

De kinderkamer is een ruimte waar je lekker losgaat met kleuren en patronen. Ook voor de kids is het fijn om in de ochtend uit bed te stappen op een vloerkleed. Ga voor een vrolijke kleur met eventueel een leuk dessin of grafisch patroon.

HEMA vloerkleed - 170 x 240 cm - okergeel

Een okergeel vloerkleed van 170 bij 240 cm met een luipaarddessin. Onder het vloerkleed zit een antislip laag waardoor het kleed goed blijft liggen.

vloerkleed HEMA - 170 x 240 cm - grijs

Grijs vloerkleed van 170cm bij 240cm met een prachtig vintage uiterlijk. Onder het vloerkleed zit een handige antislip laag waardoor het kleed goed op de grond blijft liggen.

#5: Sfeervolle badkamer én warme voeten

De badkamer is een ruimte waar je je op het gemak wilt voelen. Een ruimte die warm aanvoelt en van alle gemakken voorzien is. Heb je geen vloerverwarming maar wil je toch warme voeten? Leg dan een leuk vloerkleed in de badkamer voor meer warmte en sfeer in de badkamer.

Bekijk ook

De Kamado BBQ: een must have voor echte barbecue liefhebbers

Echte Grillmasters opgelet, de keramische Kamado BBQ is dé trend op het gebied van barbecues …

Bekijk

Maak je tuin gezelliger met een houten tuinbank!

Het voorjaar staat eindelijk weer voor de deur. Tijd om de tuin weer zomer klaar …

Bekijk

Maak kennis met de designmeubels en interieuraccessoires van Ignore

De Amsterdamse designstudio ignore slaat nieuwe wegen in. De studio lanceerde onlangs een heel nieuwe …

Bekijk

Gastblogger Archana op Woonhome

Super leuk! Naast Sheelagh hebben we deze maand nog een gastblogger op Woonhome.nl: Archana Haarnack. …

Bekijk