5x tips voor fietsen in je tuin

5x tips voor fietsen in je tuin!

  • 08 april 2020

  • Door Woonhome.nl

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere fietsen in Nederland. Vooral gezinnen hebben vaak meerdere fietsen. Kinderfietsen, een mamafiets en een fiets voor de vader. Vaak zijn er dan ook nog sportfietsen zoals een racefiets, een BMX of toffe driewielers voor de kinderen. Maar waar laat je al deze fietsen? Hier lees je 5 handige oplossingen voor het opbergen van fietsen rondom je huis op stijlvolle manier.

Aanbindzuilen of -palen zijn heel handig voor wat kleinere tuinen!

Aanbindzuilen of -palen zijn heel handig voor wat kleinere tuinen!

#1 De aanbindpaal voor kleinere tuinen

Is er geen ruimte rondom het huis voor een fietsenrek of fietsenstalling? Ga dan voor een aanbindpaal die erg weinig ruimte inneemt.

DIY tip: Maak zelf een aanbindpaal van een oud paaltje waar je een gebogen lus aan last. Geen lasapparatuur? Laat het er dan aan lassen en spuit het zelf in een mooie kleur!

#2 Traditionele fietsenrek

Ben je op zoek naar een oplossing om meerdere fietsen te stallen? Dan zijn fietsenrekken het meest praktisch. Een fietsenrek heeft meerdere plekken naast elkaar zoals het klassieke beugel model. Er zijn diverse modellen waarbij men meerdere fietsen stalt. Zoals bijvoorbeeld fietsenrek Toekan met een hoogteverschil zodat je meerdere fietsen naast elkaar plaatst. Heb je genoeg ruimte voor een fietsenrek? Dan is een dubbelzijdig model waarbij je twee fietsen tegenover elkaar plaatst erg praktisch.

De Toekan is ideaal oHet fietsenrek de Toekan is ideaal om in jouw tuin meerdere fietsen te stallen.m in jouw tuin meerdere fietsen te plaatsen.

Het fietsenrek de Toekan is ideaal om in jouw tuin meerdere fietsen te stallen.

#3 Hang je fiets op!

De ideale manier om efficiënt om te gaan met ruimte is het ophangen van een fiets. Ophanghaken aan de muur bieden een uitkomst voor kleine schuurtjes, garages of een trappengat. Hang de haken aan de wand en zorg ervoor dat je fiets droog en beschermd binnen hangt.

Er zijn een hoop manieren om jouw fiets slim te verwerken in jouw interieur. 

Er zijn een hoop manieren om jouw fiets slim te verwerken in jouw interieur.

Hang je fiets als pronkstuk aan de wand!

Hang je fiets als pronkstuk aan de wand!

#4 De fiets als pronkstuk in je interieur

Geen buitenruimte? Een fiets die je leven is? Een fiets die je wilt laten zien, zoals bijvoorbeeld jouw waardevolle racefiets? Maak de fiets dan een item in het interieur. Je doet dit heel gemakkelijk zelf met deze toffe DIY!

#5 Een overdekte fietsenstalling

Het beste is om de fiets overdekt en droog te stallen. Dit doe je bijvoorbeeld in een compleet overdekte stalling of onder een afdak in een fietsenrek. Maak je eigen overdekte fietsenstalling voor in de tuin van bijvoorbeeld geïmpregneerd hout, dakpannen en mooie deuren om het af te sluiten.Bekijk ook

5 nieuwe tuin trends van 2019!

Het is alweer tijd om na te denken over de tuin in 2019. Wat gaan …

Bekijk

De onderwaterwereld op jouw muren met dit KEK Amsterdam behang

Het lifestylemerk KEK Amsterdam heeft een super gaaf behangcollectie ontwikkeld: Underwater Jungle. Jouw muren komen …

Bekijk

Perfecte vloeren voor elke sport

-Advertorial-Een sportvloer heeft aardig wat te verduren. Mensen lopen, rennen en springen erop. En dat …

Bekijk

Traplift in huis: een model voor elk interieur

Klim jij thuis elke avond met moeite de trap op? Dat is iets voor jonge …

Bekijk