thuiskantoor

5x tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Door:
Woonhome.nl

29 september 2019

Als je veel thuis werkt is het wel zo fijn om een goede werkplek te hebben. Een plek waar je ongestoord werkt, goed zit en voldoende lichtinval hebt. Waar moet je nou op letten bij het inrichten van een thuiskantoor? Het begint al bij de basis van de ruimte zoals de hoeveelheid ruimte, warmte en licht. Om je op weg te helpen geven we 4 tips die helpen bij het inrichten van een thuiskantoor.

1. Kies een ruimte met veel lichtinval

De ruimte heb je thuis niet altijd voor het kiezen. Toch is het van belang om een ruimte te kiezen waar veel natuurlijk lichtinval is. Een werkplek met veel licht zorgt voor meer energie, betere focus én een prettig gevoel. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat je beter focust en aan het werk bent.

2. Zorg voor wat groen in de ruimte

Planten hebben een prettige werking op de sfeer in het interieur. Ze brengen niet alleen zuurstof in de lucht maar breken ook het interieur op. Vandaar dat planten ook zeker in een thuiskantoor thuis horen. Creëer gezelligheid met een aantal groene planten, bloemen of zelfs gedroogde bloemen. Wist je dat planten zelfs stress verminderen?

Met een paar mooie grote planten zorg je voor meer groen in he kantoor.

Met een paar mooie grote planten zorg je voor meer groen in he kantoor.

3. Kies voor de juiste kantoormeubelen

De kantoormeubelen bepalen niet alleen de sfeer in een ruimte maar moeten ook zorgen voor een comfortabel gevoel. Professionele kantoormeubelen zorgen ervoor dat je goed zit en in de juiste houding je werk doet. De prijs van professionele kantoormeubelen is vaak nogal hoog. Kies daarom voor tweedehands kantoormeubelen. Zo heb je toch het comfort én een betere prijs! Richt jouw thuiskantoor in met die mooie Ahrend stoel, Lensvelt kantoorkast of een prachtige passende tafel. Niet alleen is de prijs beter, het is ook nog eens een duurzame keuze om meubels een tweede leven te geven.

Met tweedehands kantoormeubels kun je een heel kantoor inrichten... in stijl!

Met tweedehands kantoormeubels kun je een heel kantoor inrichten… in stijl!

4. Houd je thuiskantoor opgeruimd en netjes

Men werkt beter in een opgeruimde en nette omgeving. Probeer het thuiskantoor dan ook zo geordend en netjes mogelijk te houden. Met accessoires zoals opbergdozen, boxen en planken behoudt je overzicht en ziet het er netjes uit. Denk eens aan een paar mooie tweedehands kantoorkasten voor het archief van je administratie bijvoorbeeld.

Een nette opgeruimde omgeving zorgt voor betere prestaties tijdens werk

Een nette opgeruimde omgeving zorgt voor betere prestaties tijdens werk

Een opgeruimd bureau (en bureaublad) is een opgeruimde mind.

Een opgeruimd bureau (en bureaublad) is een opgeruimde mind.

5. Hang inspirerende wanddecoratie aan de muur

Een fijne werkplek is een ruimte waar je inspiratie ontstaat en groeit. Denk aan mooie sfeer foto’s of posters aan de muur in stijlvolle fotolijsten. Of wat dacht je van quotes die passen bij jouw werk? Bedenk waar jij inspiratie uit haalt en verwerk dit in jouw wanddecoratie.

Bekijk ook

Shoppen in de leukste woonwinkel van Tilburg!

Ben je op zoek naar een woonwinkel met veel designmeubels en oog voor stijl? Dan …

Bekijk

Jouw keuken slim en goedkoop renoveren!

De keuken is het hart van elke woning. Hier kom je samen met vrienden of …

Bekijk

Happy Vintage: de gelukkigste plek voor vintage lovers

Van weddingplanner tot webshop; Joske (creatieve duizendpoot) deed het met Happy Vintage. De laatste bruiloft …

Bekijk

Kunstwerk van Amsterdams’ mooiste afval: kurk!

Begin dit jaar schreven we al over één van dé must-haves voor 2014: een wand …

Bekijk