5x Tips voor het winterklaar maken van je tuin

5x Tips voor het winterklaar maken van je tuin

  • 25 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar te maken. Oktober is dé perfecte maand om hiermee aan de slag te gaan. Zo geniet je in het voorjaar weer volop van een tuin die de winter goed is doorgekomen. Lees in dit artikel een aantal praktische tips hoe je de tuin winterklaar maakt.

Tip 1: Verwijder de uitgebloeide bloemen

Jonge buitenbloemen die niet meer bloeien verwijder je het beste rond deze tijd van het jaar. Heb je een groentetuin gehad deze zomer? Verwijder dan de planten die al geoogst zijn om rotting te voorkomen. Uiteraard laten we de rest van de groente staan. Boerenkool is bijvoorbeeld juist het lekkerst na een nachtje vorst.

Verwjider planten om rotting te voorkomen

Verwjider planten om rotting te voorkomen

Tip 2: Maai het gras nog een laatste keer

Oktober is de laatste maand dat het gras gemaaid moet worden. Hierna groeit het gras niet meer zo snel en is het niet gauw meer nodig. Daarnaast is het in de winter juist goed om het gras iets langer te laten dan te kort.

Tip 3: Hergebruik de gevallen bladeren

In herfst vallen natuurlijke alle bladeren uit de bomen en heggen. Deze bladeren zijn een perfecte natuurlijke beschermlaag voor de borders. Veeg de bladeren dus gemakkelijk en snel de border in zodat het de grond beschermt tegen de kou en vorst.

Bladeren beschermen de grond tegen kou en vorst

Bladeren beschermen de grond tegen kou en vorst

Tip 4: Help vogels de winter door met een vogelhuisje

De winter is voor veel vogels een wat moeilijkere tijd. Ze zoeken in de winter naar eten maar ook naar beschutting tegen de kou. Hang een mooi vogelhuisje op in de tuin zodat ze hier lekker warm te winter overleven én voedsel bewaren.

Tip 5: Zorg voor de juiste werkbenodigdheden en klompen

Wanneer je een klus in of rondom huis doet zijn de juiste materialen een pre. Dit geldt natuurlijk ook voor klusjes in de tuin. Met de juiste materialen werk je beter, veiliger en efficiënter. Buiten het gereedschap is werkkleding en schoeisel ook van belang. Wanneer je de hele dag in de tuin werkt dan is de juiste ondersteuning voor je voeten belangrijk. Klompen en werkklompen zijn dan stevige en beschermende schoenen om mee in de tuin te werken. Daarnaast trek je ze ook gemakkelijk aan en uit bij het huis.

Bekijk ook

4 Inspirerende keukenstijlen voor de complete droomkeuken

De keuken is de misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Een centrale ruimte waar …

Bekijk

Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

Voordat je je interieur een make-over geeft, is het steeds fijn de nieuwste trends te …

Bekijk

Een glamour bank: trendy en extravagant

Wie weet prijkt een luxury bank of stoel al een tijd op je verlanglijstje, maar …

Bekijk

Alles (maar echt) alles onder één dak bij Van Melis

 Of je nou net bent verhuisd, aan het verbouwen bent of je neemt de tuin …

Bekijk