6 redenen waarom je een serre zou willen

6 redenen waarom je een serre zou willen

  • 20 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Hoewel we in de zomer maar al te graag lekker buiten van het zonnetje genieten, laat het Nederlandse klimaat dit niet altijd toe. Ontzettend jammer natuurlijk; want niets is zo fijn als heerlijk genieten van het buitenleven. Reden genoeg om de aanschaf van een serre met handige schuifpuien in overweging te nemen! Welke redenen je nog meer zou hebben om een serre te willen, die vertellen we je natuurlijk graag!

1. Het vermeerdert de waarde van je woning

Het plaatsen van een serre is vergelijkbaar met een aanbouw aan de woning. Je vergroot het woonoppervlak, en vermeerderd hierdoor meteen de waarde van je woning. Mocht je deze dus ooit willen verkopen, dan is zo’n serre de ideale aanschaf!

2. Serre voor meer licht in huis

Wanneer je een serre aan je huis laat plaatsen zul je meteen zien dat je meer licht in huis krijgt; zeker wanneer je een serre aanschaft die rondom uit glas bestaat. Ben je bang dat de serre te warm wordt wanneer het zonnetje erop schijnt? Geen probleem; een serre zonwering zorgt ervoor dat het lekker warm blijft, maar dat de onaangename hitte gewoon buiten blijft.

Een unieke serre die zorgt voor meer licht in huis.

Een unieke serre die zorgt voor meer licht in huis.

3. Besparen op energiekosten

Je zou het misschien niet denken, maar indirect zorgt een serre ervoor dat je op de energiekosten bespaard. Het feit dat je huis meer licht krijgt, betekent dat je de verlichting overdag en in de vroege avonduren minder snel aan zal zetten; en dat is terug te zien op de energierekening!

4. Meer warmte in huis met een serre

Zo’n glazen serre is natuurlijk ideaal om de woning lekker op te warmen; en dat is zeker in het vroege voorjaar een groot voordeel. Ook in de wintermaanden zal het sneller aangenaam warm zijn. Zodra het zonnetje zich laat zien verwarmd deze middels de serre de woning namelijk lekker! En ook dat kan je uiteindelijk weer geld besparen op de stookkosten.

5. Het creëren van extra ruimte in huis

Ten eerste voeg je natuurlijk een extra ruimte toe aan je woning, welke ervoor zorgt dat het woonoppervlak flink vergroot wordt. Je kunt de serre dan ook zonder problemen als woonkamer of eetkamer inrichten. Daarnaast zorgt het wegvallen van de achtergevel ervoor dat je woning ruimtelijker oogt. Zo kan de keuken, woon- of eetkamer direct overlopen in de serre; en dus als het ware de achtertuin. Heerlijk toch?!

Creëer extra ruimte aan je huis.

Creëer extra ruimte aan je huis.

6. Vaker van de tuin genieten

En dan last, but surely not least; een serre geeft je de mogelijkheid om het hele jaar door van je tuin te genieten. In de zomer, de herfst, maar ook gewoon in de winter.

Met een serre geniet je langer in de tuin.

Met een serre geniet je langer in de tuin.

Bekijk ook

Muggen verjagen uit de slaapkamer: 4 nuttige tips!

Het gezoem van muggen kan de nachtrust flink verstoren. Hoewel we genieten van de zomermaanden, …

Bekijk

Geef je interieur een nieuwe uitstraling met een boomstamtafel

Toe aan verandering in je interieur? Rigoureus al je meubels vervangen is absoluut niet nodig. Kies bijvoorbeeld …

Bekijk

Deze soorten tegelvloeren zijn op het moment razend populair

Door het coronavirus zijn veel van ons thuis deze zomer. Gelukkig heb je nu tijd …

Bekijk

Creëer het beste thuiskantoor met deze tips

Thuiswerken is soms fijn maar ook een uitdaging. Vaak heb je niet dezelfde voorzieningen voor …

Bekijk