6 tips om je huis mooi & netjes te houden

6 tips om je huis mooi & netjes te houden

  • 31 oktober 2017

  • Door Woonhome.nl

Het liefst woont iedereen in een huis dat Pinterest-perfect is. Meubels netjes, geen rommel in de buurt en alle woonaccessoires staan gedecoreerd. Helaas is dit altijd een uitdaging. Want zeker na een drukke werkdag staat je hoofd niet helemaal naar schoonmaken en opruimen. Maar met deze tips houd jij je huis altijd mooi en netjes!

Tip 1: Pas de 1 minuut-regel toe

De snelste manier om je huis spik & span te houden is de 1 minuut-regel. Deze regel is heel erg simpel: alle taken die je binnen 1 minuut kunt uitvoeren, doe je direct.

Een paar voorbeelden zijn bijvoorbeeld: je schoenen uittrekken en direct in de kast zetten, je jas meteen aan de kapstok hangen en je bord na het eten in de gootsteen of vaatwasser zetten. Maar ook: een doekje over het aanrechtblad halen, de douchewand even afnemen of de was in de wasmand doen. Met deze regel in je achterhoofd voorkomen jij en je gezin onnodige rommel in huis.

Tip 2: Plan vaste schoonmaak- en opruimdagen in

Spreek met jezelf (of je gezin) vaste momenten in waarop jullie schoonmaken en opruimen. Je kunt hierbij één dag uittrekken om het hele huis te reinigen. Of je kunt de schoonmaak- en opruimtaken verspreiden over de hele week.

Denk bijvoorbeeld aan op maandag stofzuigen op de bovenverdieping (met één van de stofzuigers van MediaMarkt). Dinsdag de benedenverdieping afnemen en op donderdag geef je de planten water. Hierdoor is schoonmaken geen klus die uren hoeft te duren, maar houd jij gedurende de hele week je huis netjes en opgeruimd.

Tip 3: Zie opruimen niet als een verplichting

Oké, er zijn 10 leukere dingen te bedenken dan opruimen, stofzuigen en schoonmaken. Toch is schoonmaken echt niet zo erg als het lijkt. Zet een leuk muziekje op, neem wat lekkers te drinken en ga per kamer het huis door.

Leuke muziek? Bekijk deze afspeellijst voor klusjes in en rondom het huis. Dans met de stofzuiger, zwaai met de stofdoek, zet even een dakraam open. Dansen en soppen maar! Eerlijk is eerlijk, wonen (en dansen!) in een schoon en opgeruimd huis is dat uurtje poetsen helemaal waard!

Tip 4: Ruim ook achter de deurtjes op

Wanneer je een prachtige kast met deuren hebt staan, is het erg verleidelijk om deze vol te stoppen met losse papieren of andere frutsels. Maar eigenlijk is er niets vervelender dan een kast opentrekken waar een hoop rommel uitkomt.

Ruim altijd volledig op. Hierdoor voorkom je dat je belangrijke documenten kwijtraakt. Of dat je de kast beschadigt door een te vol laatje.

Tip 5: Je meubels lang mooi houden

Schrijf in je agenda op wanneer je voor het laatst grote schoonmaaktaken hebt uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van gordijnen, reinigen van de hoezen van de bank, oliën van houten meubels of het schilderen van deuren.

Op deze manier houd je netjes bij wanneer je dit hebt gedaan en kun je een planning maken van wanneer je dit ongeveer opnieuw moet doen. Zo blijven je meubels op en top mooi!

Tip 6: Ga voor het perfecte cadeau na de grote schoonmaak

Is het huis schoon? Alle rommel weg? Heb je je 10 dagen aan de 1 minuut-regel gehouden? Dan is het tijd voor een beloning. Een opgeruimd huis draagt immers bij aan een opgeruimd hoofd! Denk aan je favoriete serie, lekker eten, heerlijk in bad of mooi nieuw woonaccessoire voor in huis!

Bekijk ook

Creëer een vakantiesfeer of nieuwe woonstijl in huis met sierkussens

Op zoek naar een nieuwe stijl voor in het interieur? Zonder al teveel aan te …

Bekijk

Haal de zomer in huis met een hangstoel voor binnen

De warmste maanden van het jaar liggen officieel achter ons. Gelukkig is er niets dat …

Bekijk

Zo creëer je met de trend upcycling een nieuwe keuken

Om de trend upcycling kan je eigenlijk niet heen. Upcycling is namelijk dé manier om …

Bekijk

Nieuwe collectie meubels van Sofacompany in 2016

Sofacompany heeft haar nieuwe collectie gelanceerd. Een spannend moment want het is de grootste collectie …

Bekijk